Eskişehirspor bu akşam Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Denizlispor maçının hazırlıklarına devam etti. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan teknik adam Fuat Çapa geride kalan süreci değerlendirerek transfer yasağının kalkmamasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Çapa,  “İlk 4 hafta hepimiz için çok kolay geçmedi. Son güne kadar umutla bekledik. Bizim çalışmamızı etkiledi. Çünkü hafta sonuna kadar transfer yasağı açılacak diye bekliyorsunuz ve doğrultuda tam olarak oynatmak istediğiniz takımı oluşturamıyorsunuz. Maça 1-2 gün kala transferin açılamayacağını öğreniyoruz bu sefer değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Hepimiz adına çok zor bir süreçti. Çok üzücü bir süreçti. 31 Ağustos gecesi burada olanlar, nasıl bir gece olduğu ancak anlatabilir. Artık önümüze bakmak zorundayız" diye konuştu. 

ŞEHİR OLARAK MAĞLUP KAPATTIK

İlk 45 dakikayı şehir olarak mağlup kapattıklarını ifade eden Çapa, “Şehir olarak birinci etabı mağlup bitirdik. Aralıkta ikinci bir 45 dakikamız var. Bu 45 dakikayı Eskişehir olarak nasıl yönlendireceğiz, nasıl değerlendireceğiz bunun çalışmasını bunu uğraşını vermemiz gerekiyor. Bizde sorumluluktan kaçma mantığı var. Böyle devam edecek olursak ikinci 45 dakikayı da kaybetmiş olursunuz. Eskişehirspor yok olur” diye konuştu. Çapa, “17 Kasım’da Milli takım burada oynayacak. İsveç gelecek. Burada en az kazanacak olan Eskişehirspor. Ama en çok kazanacak olan Eskişehir olacak. Esnaf kazanacak, bu şehrin güzelliğin insanlar görecek. Bunu göz ardı etmemek lazım. Eskişehirspor yok olursa bunlardan da yoksun kalırız” dedi.

UMARIM İNSANLAR DUYARLI OLUR

Çapa’ İlk devrede alabileceğimiz sonuçlar ikinci yarıdaki hedefimizi belirleyecek ‘ diyerek, “Elimizde kalan oyuncularla yola çıktık. Bu yolu devre arasına kadar iyi değerlendireceğiz.  Şehrimizin gururu olabilecek bir takım var. 1965 yılında Eskişehirspor kurulduğunda takımda olan futbolcular genelde Eskişehirliydi. Şimdi de ona benzer bir olay yaşıyoruz. Eskişehirspor’un ikinci bir doğuşu. İlk devrede alabileceğimiz sonuçlar ikinci yarıdaki hedefimizi belirleyecek. Ancak kısa vadede oyuncularımızın bireysel olarak gelişmesi o gelişmeyi karşılaşmalara yansıtması ve iyi bir sonuç elde etmesi. Eğer bu üçünü birlikte götürebilirsek Eskişehirpor’a zamanla çok şey katacak. Bundan sonraki süreçte Eskişehirspor’u kimler ne kadar sahiplenecek ona bakmamız gerekiyor. Belirli çalışmalarımız var. Projelerimiz var. Umarım insanlar buna duyarlı olur” şeklinde konuştu.

EN AZ 13-14 PUAN TOPLAMALIYIZ

Çapa ilk yarı en az 13 puan toplamaları gerektiği belirterek,  “13-14 puan almak zorundayız ki ligde kalalım. 17-18 puan alırsak ilk 6’yı kovalarız” dedi.  Teknik adam Fuat Çapa Eskişehirspor’un çok abartılacak bir borcunun olmadığını aktararak, Bizim borcumuz diğer kulüplerin yanında bir şey değil. Devede kulak. Diğer kulüplerin borcu bizden farklı değil. Bizim futbol camiasına olduğu için farklı bir durumla karşılaştık. 36 takıma baktığımız zaman borcu en az olan 10 takım içerisinde oluruz” ifadesinde bulundu

KENDİ OYUNUMUZU ORTAYA KOYMALIYIZ

Son olarak hafta sonu karşılaşacakları Denizlispor maçını değerlendiren Çapa, “Bireysel olarak isimlere bakarsak Denizlispor kaliteli oyunculara sahip. Süper Lig hedefiyle lige başladılar. Biz rakiplere bakarak değil kendimizi daha fazla konsantre edecek olursak bu sefer kendi oyunumuzdan uzak kalacağız. Rakip kim olursa olsun puan ya da puanlar almak için sahaya çıkıp mücadele edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim