Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 3 deplasman maçını da kazanan Eskişehir Basket, 4’üncü deplasmanında Darüşşafaka’ya takıldı. Potanın Şimşekleri İstanbul ekibine uzatmada 90-83 kaybetti

Lige oldukça iyi bir başlangıç yapan Eskişehir Basket, tüm basketbol otoritelerinin alkışını almayı başardı. Temsilcimiz deplasmanda oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanmayı başarmıştı. İlk olarak Banvit deplasmanından 55-58’lik galibiyetle dönen Dev Adamlar, ardından Gaziantep Basketbol’u evinde 118-119 yenmişti. Siyah-Kırmızılı ekip Pınar Karşıyaka’yı ise İzmir’de 70-74 yenerek üst üste 3’üncü deplasmanda da galibiyetle ayrılmıştı.

Süper Lig’in 8’inci haftasına kadar deplasmanda hiç kaybetmeyen Dev Adamlar, geçtiğimiz akşam dış sahada ilk yenilgisini aldı. İstanbul Volkswagen Arena’da Darüşşafaka Basketbol’a konuk olan Potanın Şimşekleri, ilk 3 periyottaki müthiş performansı son periyotta sergileyemedi. 79-79’luk skorla uzayan maçtı Eskişehir Basket 90-83 yenildi. Bu mağlubiyet sezonun ilk deplasman mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti.

Potanın Şimşeklerinin deplasman performansı;

Banvit-Eskişehir Basket                                : 55-58

Gaziantep- Eskişehir Basket                       : 118-119

Pınar Karşıyaka-Eskişehir Basket       : 70-74

Darüşşafaka-Eskişehir Basket             : 90-83

Editör: TE Bilişim