Eskişehir Basket 2017-18 basketbol sezonunu açtı. Potanın Şimşekleri yeni koçu Josep Maria Berrocal önderliğinde çalışmalara başladı.

Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmeyi başaran Eskişehir Basket 2017-18 basketbol sezonunu açtı. Siyah Kırmızılı ekip Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Topla ısınma ile başlayan çalışma Kondisyoner Eren Hangün’ün özel olarak hazırladığı core ve dayanıklılık çalışmasıyla devam etti. Dev adamlar son bölümde top çalışması ile günü noktaladı.

2 oyuncu katılmadı

Siyah Kırmızılı ekip 1 buçuk saat süren antrenmanın ardından günü noktaladı. Eskişehir Basket’te milli takımlarında bulunan Billy Baron ve ViacheslavKravtsov antrenmana katılmadı. Potanın Şimşekleri 18 Ağustos’a kadar Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda çalışmalarına devam edecek. Temsilcimiz bu tarihte ise Antalya’ya giderek kampa girecek.

Aile ortamı başarı getirecek

Eskişehir Basket’in Takım Menajeri Özgün Önver açıklamalarda bulundu. Önver yeni sezonda aile ortamı yakalayarak başarının geleceğini söyledi.

Taraftara çağrı

Yeni sezon çalışmalarına başladıklarını söyleyen Önver, “Yeni sezon tüm camiamıza hayırlı olsun. Geçen sezon büyük bir özveri göstererek şampiyon olduk. Tüm şehir kenetlendi bizde takım içinde aile olduk ve Süper Lig’e yükseldik. Bu sezonda tüm şehri arkamızda görmek istiyoruz. Bizde takım içinde aile ortamını sağlayarak ligde başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu sezon zor bir maraton bizi bekliyor. Ama arkamızda taraftarımız olduğu takdirde iyi işler yapacağız” dedi.

İspanyol koç göreve başladı

Koç Brad Greenberg ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Josep Maria Berrocal mesaiye başladı. Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan çalışmada takımın başında çıkan İspanyol koç oyuncularıyla toplantı yaparak ilk çalışmayı gerçekleştirdi. Berrocal, Eskişehir’de ki çalışmalarda kondisyon ağırlıklı olacağını oyuncularına belirtirken kondisyone Eren Hangün’ün özel olarak hazırladığı programın eksiksiz olarak uygulanmasını istedi.

E.J Rowland takıma katıldı

Eskişehir Basket’in yeni transfer Earl JerrodRowland, Siyah Kırmızılı ekiple ilk antrenmanına çıktı. KhimkyPodmoskovie takımından transfer edilen Amerikalı oyuncu takım arkadaşlarıyla tanıştı. Rowland’ın ilk antrenmanda oldukça moralli olması teknik heyetin yüzünü güldürdü.

Editör: TE Bilişim