Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasında Eskişehir Basket, YeşilgiresunBelediyespor ile mücadele etti. 19 Eylül Spor Salonu’nda oynanan maçta müthiş performans ortaya koyan Dev Adamlar 79-87’lik skorla galibiyete ulaştı.

Eskişehir Basket, zorlu maça Baron, Rowland, Caner Erdeniz, Berkay Candan ve JeffAyres ilk 5’i ile başladı. Billy Baron Eskişehir Basket’in ilk sayısını 3’lükle attı. Ardından iki tane daha 3’lük atan Baron skoru 4-9’a getirdi. Bu noktadan sonra ipleri eline alan Yeşilgiresun öne geçip farkı açmaya başladı. Skoru 21-11’e getiren Giresun ekibine cevap Buğrahan Tuncer ile geldi. Duncan ve Marshall’ın da çabalarıyla fark eridi ve ilk çeyrek 27-24 Yeşilgiresun’un üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın ikinci çeyreğine 3 sayı geride başlayan temsilcimiz bu çeyrekte gaza basmaya başladı. Duncan’ın sayılarıyla farkı sıfırlayan Eskişehir Basket öne geçmeyi başardı. Hücum’un yanı sıra savunmada da iyi işler başaran Dev Adamlar, Karadeniz temsilcisine kolay sayı vermedi. Rowland ve Buğrahan ile farkı 8’e çıkartan Potanın Şimşekleri ilk yarıyı 38-46’lık skorla önde tamamladı. Büyük mücadeleye sahne olan 3’üncü çeyrekte üstünlük sürekli el değiştirirken art arda yapılan top kayıpları sonucunda Yeşilgiresun periyodu 66-64 aldı.

Karşılaşmanın son çeyreğinde Giresun ekibi sayı bulamayınca periyodun ilk sayısı Ayres’den geldi ve Ayres skoru eşitledi. Periyodun devamında üstünlük sürekli el değiştirdi. Özellikle Billy Baron ve Buğrahan’ın yıldızlaştığı çeyrekte son dakikalara girilirken her iki takım da 3 sayılık atışlarla sayı buldu. Buğrahan ile öne geçen Devler, Baron ile farkı açarak skoru 77-82’ye getirdi. Son dakikalarda da iyi performans gösteren Eskişehir Basket deplasmanda 79-87’lik skorla galibiyet aldı.

Editör: TE Bilişim