Yeni Oluşum Grubu Adına  Bahri Bakaç  (Mali Müşavir, Bankacı, Uluslararası Yatırım Uzmanı) bir açıklama yaptı. Bakaç, “Eskişehir Spor Kulübü olarak sahaya çıktığımızda seyredilmeye değer bir oyun sunabilmek ve sürekli kazanan bir takım olmak için yönetimsel  ve teknik açıdan üzerimize düşenin fazlasını yapmak amacı ile  yönetime adayız”dedi.

Bakaç’ın açıklaması şöyle; “Mevcut yönetimin olağanüstü ve iyi niyetli çabalarına rağmen üstesinden gelemediği ve bugün için içinden çıkılması zor bir durum haline  gelmiş bulunan ve ağır borç yükü altında sıkıntılı süreçler yaşayan, içine düştüğü menfi finansal sıkıntılar nedeniyle sürekli yenilgiler alan , güç kaybeden, yeni yatırımlar imkanı bulamayan, marka değerini kaybeden ve sorunların her geçen gün kartopu gibi büyüdüğü spor kulübümüzün  bulunduğu bu durumdan çıkabilmesi ve eski gücünün üzerinde bir  güce  kavuşabilmesi amacıyla yönetime talibiz.

Spor Kulübümüzün ne kadar mevcut borçlarının bulunduğunu henüz bilmiyoruz. Yönetime geldiğimizdeDueDilligence yaparak  kulübümüzün mevcut ve gerçek  tüm borçlarını bir program dahilinde ödeme ve borç yükü içinden çıkartmak düşüncesi ve arzusundayız. Henüz yönetime geçmiş olmamamıza rağmen iyi niyetli olarak haberdar olduğumuz ve spor kulübümüzden alacaklı olan sporcuların alacaklarına ilişkin Alacaklı vekili Yerli ve Yabancı Avukatlarla temasa geçmiş  olup borçların ödenmesi hususunda ÖDEME PROGRAMI sunmuş , yönetime gelmemiz halinde anlaşmazlıkların  giderilmesine yönelik kendilerinden olumlu yanıt almış ve  prensip olarak kendileri ile sorunların çözümü konusunda önemli ölçülerde anlaşmış  bulunmaktayız.

Eskişehir Spor Kulübü olarak sahaya çıktığımızda seyredilmeye değer bir oyun sunabilmek ve sürekli kazanan bir takım olmak için yönetimsel  ve teknik açıdan üzerimize düşenin fazlasını yapmak amacı ile  yönetime adayız. 

Ne kadar para harcadığınızın bir önemi yoktur. Yani iyi oyun oynayamıyor ve kazanamıyor iseniz problem var demektir.

Bu durumda ne yapılabilir?

  1. Başarılı sistemleri örnek alacağız. 
  2. Sportif faaliyetlerimize ilişkin Yeni Yatırımlar Yapacağız.
  3. Sportif faaliyetlerde Şiddete Eğilimi azaltacak  sporu her alanda  sevdireceğiz.
  4. Stadyumumuzu aile ve gençler için eğlenceli bir sosyal alan haline getireceğiz.
  5. Kendi spor kulübümüzün spor iletişim kanallarını genişleteceğiz.
  6. Büyük ve marka olmuş şirketlerle işbirliği halinde olacağız.
  7. Yabancı ülke takımları ile dostluk maçları düzenleyeceğiz.
  8. Spor Kulübümüzün marka değerini yükseltecek programlar uygulamaya koyacak ülkemizin en iyi oynayan takımını kuracağız.
  9. Tanınmış ve saygın hale gelmiş spor insanlarını takımımıza kazandıracağız.

10.Spor oyun anlayışımızı altyapıdan başlatarak genç yeteneklerimizi A takım düzeyine taşıyacak sistemsel bir altyapı anlayışı oluşturacak ve bu sayede başarılı gençleri spor hayatına kazandıracağız.

11. Mali gücümüz ile Seyirci kapasitemizi yükselteceğiz.

12. Düşük Maliyetli fonlar sağlayacak, kulüp gelirlerimizi artıracak ve rekabet üstünlüğü elde edeceğiz.

13. Yerli ve Yabancı Futbol Federasyonlarındaki problemlerimizi süratle çözeceğiz.

14. Mevcut teknik heyet ve sporcu kadromuzun maddi ve manevi tüm problemlerini çözümünü süratle gerçekleştirecek  vemevcut kadromuzu muhafaza ederek ara transfere kadar transfer yasağına ilişkin ödemelerimizi gerçekleştirerek transfer engelini kaldıracağız. Aynı zamanda  süper ligde bulunan 4 büyük kulüplerle yapmış olduğumuz temaslarla birlikte anlaşma sağladığımız futbolcuları kiralık olarak kulübümüz kadrosuna dahil ederek takımımızın küme düşmesini de engelleyeceğiz. 

Spor kulübümüzün hak ettiği yerde  olması için gösterilen tüm  çaba ve kararlar  oldukça önemlidir.

Eskişehir Spor Kulübümüze katkı ve hizmetlerinden ötürü tüm emeği geçenlere teşekkür etmeyi bir borç bilir, siz değerli üyelerimizin  vereceği kararlar  ile seçilecek olan ve  başarılarla dolu aydınlık geleceğe spor kulübümüzü taşıyacak yeni yönetim ve ekibine şimdiden başarılar diliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim