Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri yazılı bir açıklama yaptı. Bursa deplasmanı öncesi kardeşlik medajları veren Diri, "

Tek umudumuz pankartlardaki yazılarda...
Son haykırışlarımız orada çünkü.
 Saf duygularımız, sevdamız, kavgamız, sevinçlerimiz, hüzünlerimiz...
 Eski büyük günlerimiz, kupalarımız, finallerimiz,  kaçan şampiyonluklarımız hepsi pankartlardaki sözlerimizde! 

Acılarımızı haykırdık orada biz “Bütün sevgiler yok olsada senin sevgin hep olacak, ölüm bile güçsüz kalacak” satırlarında Bağlandık hayata...

“Bu dünyada senden başka hiçbir şeyi olmayan biz, bu dünyada senden başka her şeyi olana acırız” derken umursuyor muyduk yenilgileri, hacizleri, küme düşmeleri veya bulunduğun ligi?..

“Es-Es sadakatinin neferi olmak tüm dünyaya kafa tutmaktır” derken korkuyor muyduk düşmanlardan?

 “Formanızda zaferin şahlanan renkleri var “ derken haykırmıyor muyduk siyah kırmızıya olan aşkımızı?

"Ve bir pankart daha var. İSTANBUL'A DEĞİL KALBİNE YENİK DÜŞTÜ diye işte Anadolu'da İstanbul hegomanyasına baş kaldıran ve tertemiz şampiyon olan Dik Duruş İbrahim Yazıcı başkan için açılmıştı. Ömrünü Arma uğruna adayan merhum başkan İbrahim YAZICI'yı da bu vesileyle anıyoruz."

Tüm kuşatılmışlıkları yaşadığımız şu günlerde yaşadıklarımızı tekrar etmeye gerek yok. Bizbize kaldığımız şu günlerde bizden başkasına ihtiyacımız da yok. Önümüzde  bu şartlar altında çok önemli Bursa maçı var. Bu maç YAŞASIN ESKİŞEHİRSPOR diyenlerin maçı..
Ama bir de Bursa var; Anadolu’nun kadim kenti. Evliyalar şehri, ezeli rakibimiz. Onsuz kaldığımızda özlediğimiz, yan yana gelince de didiştiğimiz! Ne kadar didişsek de farklı renklerin ortak davasını yaşayan Tribün çocuklarıyız. Büyüklerimiz hep anlatırdı Bursa maceralarını o hikayelerle büyümüştük ama bizler de güzel anılar atışmalar dostluklar arkadaşlıklar bıraktık. Çok uzun süredir tribünsel anlamda heyecanlanmıyorduk, çok uzun süredir bu maçı bekliyorduk. Biliyorsunuz geçen sene iki Ankaragüçlü kardeşimizi kaybettiğimizde o ortak acıda bir çok tribün gibi biz de artık kırgınlıkları nefreti gereksiz husumetleri bitirdiğimizi açıklamıştık. Şehrimizde aramızın bozuk olduğu tribünleri milli maçta ağırlamış dostluk elimizi uzatmıştık. Bu davete icabet eden ve şimdi bizleri Bursa'ya davet eden, biz gibi mevzunun taç çizgisinden sonra başlayan bir şehire gidiyoruz. Bizans ablukasını dağıtıp Anadolu'nun bağrında şampiyon olan Bursa tribünlerine kavuşuyoruz. Çok uzun süredir belki de bu kavuşmayı bekliyorduk. Bu kadar büyük camiaları ne idüğü belirsizlerin hasım edemeyeceğini göstermek istiyorduk. Gerçi hangimiz dara düşse yine ilk birbirine koşanlar olduk. Biz sözümüzün arkasındayız, Bursa’ya savaşa değil Anadolu’nun en büyük rekabetlerinden birine gidiyoruz. Emanetlerle değil, bestelerle gidiyoruz. Saha içinde ve tribünde atışmalarla fakat maçtan sonra sonuca saygı duyarak yeniden birbirine sarılarak helalleşmeye gidiyoruz. Bursa tribünlerinin bizlere göstermiş olduğu mertliğe gidiyoruz. 

Eskişehirin vazgeçmeyen Arma sevdalıları;
Bu maçta birlik ve beraberliğimizi herkese göstereceğiz. Herkes simsiyah tribündeki yerini alacak. Skora değil tribüne endekslenecek. Futbolcular yüreklerini, biz gırtlağımızı bırakacağız orada.. Sonuca skora bakmadan..

Bütün bu kuşatılmışlıkları, haksızlıkları, üstümüze oynanan oyunları, ihanetleri hepsini yeneceğiz. Bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz. Bırakmayacağız. İnatla, sabırla ve elbet; BU ABLUKA DAĞILACAK!

BİZ GÜNEŞİ İÇMİŞİZ, GECE BÜYÜSE NE FARKEDER?

Editör: TE Bilişim