Eskişehirspor eski kaptanı Erkan Zengin transfer dönemi ve çalışmaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erkan Zengin şu açıklamaları yaptı;

“Eskişehirspor’un transfer tahtası açılsın diye bir çaba gösterdik. Arkadaşlarımızdan imzalar konusunda destekler almaya çalıştık. Her sezon yapılan çalışmaların bir benzeri yapıldı. Ben ve arkadaşlarım da bu konuda kulübe yardım etmek istedik. Eskişehirspor yönetimi bu süreçte benden herhangi bir para talebinde bulunmadı. ‘Para lazımsa yardım edebilirim’ gibi teklifte de bulunmadım. Eskişehirspor yönetimi ile bu süreçte herhangi bir fikir ayrılığı yaşamadım. Tartışma gibi iddiaların hepsi yalan.

Transfer tahtası açılırsa takıma katılacak futbolcular Eskişehirspor'a gönüllü geliyordu. Maliyetleri gerçekten çok düşüktü. Kulüp Eskişehirspor olduğu için geliyorlardı. Benim için geliyorlardı. Küme düşsek dahi ayrılmayacaktık. Sözleşmeler 1,5 yıllık olacaktı. Düşsek bile direkt şampiyonluğa oynayacaktık. Oyuncuların hiçbirisi para için gelmiyordu. Eskişehirspor yönetimi ne teklif ettiyse biz futbolcular da onları kabul ettik. En ufak bir itirazda bulunmadık.

Trabzonspor olayları çıktı. Daha sonra kalan imzaları alamıyoruz denildi. Biz de vazgeçmek durumunda kaldık. Trabzonspor ile benim aramda en ufak bir sorun yok. Benim adımın geçmesi nedeniyle Trabzonspor’un vazgeçtiği söylentilerinin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Ben Eskişehirspor’a sadece futbolcu olarak gelecektim. Kulübün anlaşacağı bir isim de Teknik Direktörümüz olacaktı. Benim hem Teknik Direktör, hem de futbolcu olmak gibi bir niyetim olmadı. 

Eskişehirspor benim bambaşka bir kulüp. Eskişehirspor’un gönlümüzde farklı bir yeri var. Ne yaptıysak, ne yapmaya çalıştıysak severek yapmaya çalıştık. Biz futbolcular Eskişehirspor için bu kadar çabalarken, Eskişehir’deki bazı insanların neden sessiz kaldığını anlamıyorum. Ben İsveç’te doğdum ama Eskişehirspor’da büyüdüm. Eskişehirspor’a bir vefa borcum var. Transfer tahtası açılsaydı ben bedava geliyordum. Olsaydı, çok güzel olurdu ama olmadı.

Sezon sonu, yani yazın transfer tahtasının açılması durumunda ben yine gelmeye hazırım. Elimizden gelen ne varsa yaparız. Tahta açılırsa iyi bir kadro kurar bu takımı yeniden çıkarmaya çalışırız.

Bu sene 36 yaşına gireceğim. 40 yaşına kadar futbol oynamak istiyorum. 40 yaşından sonra da Teknik Direktör olmak istiyorum. Bir gün Eskişehirspor’a Teknik Direktör olup, çok başarılı olmak istiyorum. Denir ya, ‘adeta uçurmak’ istiyorum. İnşallah böyle bir hayalim var. 

Eskişehirspor bahsedilen fidan dikme kampanyasını gerçekleştirirse seve seve yardım ederim. Kulüp kampanya düzenlesin o zaman ne kadar bağış yapacağımı görürsünüz. O gün gelsin yeniden konuşuruz.“

Editör: TE Bilişim