Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 22. haftasında temsilcimiz Eskişehir Basket Fenerbahçe ile mücadele etti. Dev Adamlar deplasmanda 79-69’luk skorla mağlup oldu.

Siyah-Kırmızılı ekip maça Billy Baron, Buğrahan Tuncer, Caner Erdeniz, Kravtsov ve JeffAyres ilk 5’i ile çıktı. Hava atışına Veselly ile Kravtsov çıkarken, hava topunu Veselly aldı ve turnike ile maçın ilk sayısını attı. Temsilcimiz ilk hücumda 24 saniye içinde sağlıklı bir hücum yapamadı. Buğrahan’ın asistiniAyres smaçla tamamladı ve basket faulü aldı. Bitime 6 dakika 30saniye kala Caner’in 3’lüğüyle Eskişehir Basket 8-7 öne geçti. İlerleyen dakikalarda Melih Mahmutoğlu önderliğinde vites yükselten Fenerbahçe periyodu 23-19 önde tamamladı.

İkinci periyoda Duncan’ın basketiyle başlayan Dev Adamlar, farkı 2’ye indirdi. Periyodun devamında ev sahibi ekip çok iyi bir savunma yapınca Devler hücumlardan eli boş döndü. Buna bir de top kayıpları eklenince Fenerbahçe farkı açtı. Baron, Kravtsov ve Ayres ile sayı üretmeye devam etsek de ilk yarıyı Fenerbahçe 50-34 önde bitirdi. Üçüncü çeyreğe temsilcimiz Kravtsov’un iki sayısı ile başladı. Periyot boyunca Devler Buğrahan-Kravtsov ikilisi ile sayı bulmayı başardı ve Devler son çeyreğe 62-52 geride gitti.

Son çeyrek her iki takımın da top kayıpları ile başladı. Fenerbahçe’den Melih Mahmutoğlu skoru 65-52 yaparken cevap Baron’un 3’lüğü ile geldi. Ev sahibi ekip farkı 18 sayıya kadar çıkartsa da Kravtsov ve Billy Baron’un çabalarıyla fark 11’e düştü. Öte yandan ilk yarıda sportmenlik dışı faul yapan JeffAyres bu çeyrekte teknik faul yapınca oyun dışı kaldı. Billy -Baron ise skoru 77-69 yaparak farkı tek haneye düşürdü. Ancak son sözü Sinan Güler son sözü söyleyince Dev Adamlar 79-69’luk skorla mağlup oldu.

1. Periyot Sonucu

Fenerbahçe Doğuş-Eskişehir Basket: 23-19

İlk Yarı Sonucu

Fenerbahçe Doğuş-Eskişehir Basket: 50-34

3. Periyot Sonucu

Fenerbahçe Doğuş-Eskişehir Basket: 62-52

Maç Sonucu

Fenerbahçe Doğuş-Eskişehir Basket: 79-69

 

Etkili savunma

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 22. hafta maçında ev sahibi ekip Fenerbahçe Doğuş oldukça etkili bir savunma yaptı. Temsilcimiz Eskişehir Basket yaptığı hücumlarda potaya görmekte bir hayli zorlandı. Sert savunma yüzünden süreyi de etkili kullanamayan Siyah Kırmızılılar birçok hücumdan eli boş dönünce farkın açılması kaçınılmaz oldu.

 

En skorerKravtsov

Deplasmanda Fenerbahçe’ye 79-69 mağlup olan Eskişehir Basket’te Ukraynalı oyuncu ViacheslavKravtsov maçın yıldızı oldu. Billy Baron’un asisti ile2 alley-oop ve birçok kez de rakip potaya smaç basan Kravtsov Fenerbahçe taraftarından bile alkış almayı başardı. Deneyimli oyuncu 29 dakikada 27 sayı kaydederken 5 ribaunt alarak da takımını sırtladı. Kravtsov’u 18 sayıyla Billy Baron takip ederken Fenerbahçe’nin en skoreri 16 sayıyla Melih Mahmutoğlu oldu.

 

Ayres oyun dışı kaldı

Eskişehir Basket’in deneyimli oyuncusu JeffAyres, maçın sonunu getiremedi. 8 sayı kaydeden ve 6 ribaunt yapan Ayres ilk yarıda sportmenlik dışı faul yapmıştı. Ayres son çeyreğin 3’üncü dakikasında yaptığı faulün ardından bir de teknik faul alınca oyun dışı kalarak soyunma odasına gitti.

Editör: TE Bilişim