Ligin 8’inci haftasında temsilcimiz Eskişehir Basket deplasmanda Darüşşafaka Basketbol’un konuğu oldu. Kıran kırana geçen maçın normal süresi 79-79 bitince maç uzadı ve Dev Adamlar uzatmada 90-83’lük skorla mağlup oldu.

Eskişehir Basket, deplasmanda oynanan Darüşşafaka Basketbol maçına E.J. Rowland, Billy Baron, Caner Erdeniz, JeffAyres ve Berkay Candan ilk 5’i ile başladı. JeffAyres ile hava topunu alan Potanın Şimşekleri ilk sayıyı da 3’lük ile kaydetti. Darüşşafaka ekibinin de 3 sayılık atışla karşılık vermesine sessiz kalmayan Devler başarılı bir dış atışla skoru 6-3’e getirdi. Başa baş ilerleyen çeyrekte Duncan, Marshall veAyres öne çıkarken Eskişehir Basket ikinci çeyreğe 22-23 önde gitti.

Maçın 2. çeyreğinde oyunun kontrolünü eline alan Darüşşafaka karşısında Devler uzun süre say bulamadı. Darüşşafaka ekibi öne geçmeyi başarsa da çeyreğin bitimine 1 dakika kala Billy Baron’un başarılı 3’lükleri ile Dev Adamlar öne geçerek ilk yarıyı 39-42 önde bitirdi. 3. Çeyrekte müthiş bir performans ortaya koyan Eskişehir Basket farkı açmayı başardı. Başarılı Baron, Ayres ve Marshall ile sayı üreten temsilcimiz blok ve ribauntlarla rakibini durdurmayı başardı. Dev Adamlar son çeyreğe 56-67 önde gitti.

Kıran kırana geçen Darüşşafaka maçının son çeyreğine Eskişehir Basket 11 sayı önde başladı ancak 9-0’lıkseri ileDaçka farkı eritti. Seriye ise Ayres’in 2 sayılık atışı ile cevap geldi. Periyodun son 5 dakikasına Eskişehir Basket 68-70 önde girse de son 3 dakikada skora denge geldi. Duncan ile tekrar öne geçen Dev Adamlar rakibe molayı aldırdı. Mola dönüşü Daçka skoru 74-74 yaptı. Son 8 saniyeye 79-79 beraberlikle girilirken Rowland son topu kullanamayınca 79-79’luk skorla maç uzadı. Uzatmalarda ise rakibin etkili oyununa karşılık veremeyen Devler,11 sayı yerken sadece 4 sayı kaydederek maçı 90-83 kaybetti.

1. Periyot Sonucu

Darüşşafaka Basketbol-Eskişehir Basket: 22-23

İlk Yarı Sonucu

Darüşşafaka Basketbol-Eskişehir Basket: 39-42

3. Periyot Sonucu

Darüşşafaka Basketbol-Eskişehir Basket: 56-67

4. Periyot Sonucu

Darüşşafaka Basketbol-Eskişehir Basket: 79-79

Karşılaşma uzadı

Maç Sonucu

Darüşşafaka Basketbol-Eskişehir Basket: 90-83

Editör: TE Bilişim