Eskişehir'de 29 Ağustos Pazar günü Eskişehir 2. Yarı Maratonu'nda 2 bin sporcu yarışacak.

  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan yarışlar için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediye Spor Daire Müdürü Neşet Arduç, EASKF Başkanı Sadri Atam ve yarışma organizatörü Ozan Demir katıldı. 
 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Eskişehir 2. Yarı Maratonu'nu bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında yarışıacak olması nedeniyle daha çok önem veriyoruz.  

  29 Ağustos’ta Sazova Parkı’nda başlayacak olan yarışımız aynı gün sonuçlanmış olacak. Etkinliklerimiz 28 Ağustos’ta başlayacak. Kayıtlarımıza büyük bir ilgi olması bizi çok mutlu ediyor.  30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında hem maraton koşusu hem de halk koşusu düzenlemekten dolayı çok heyecanlıyız” dedi. 
 


Organizatör Ozan Demir, “Cumartesi günü sabah 10.00’da etkinliklerimiz başlayacak. Eskişehir bizim için çok farklı bir şehir. 22 sponsor firma bu maratona destek verecek. Pazar günü ise yarı maraton ve 10 kilometre maratonun startı 10.00’da başlayacak. Yarış, Sazova Parkı’nın hemen yanında bulunan Bilim Parkı’ndan başlayacak. Türkiye’nin en güze parkuruna sahip bir şehir Eskişehir. Paralimpik sporcularımız da kendi kategorilerinde yarışacaklar. 35-70 arası yaş kategorilerinde hediyeli yarışlar düzenleyeceğiz. Yaklaşık 2 bin kişi yarışacak” dedi. 


EASKF Başkanı Sadri Atam, “Eskişehir olarak spor faaliyetlerini çok özledik. Pandemi nedeniyle çok zor günlerden geçtik. Büyükşehir Belediyesi spor faaliyetlerini başlatan ilk kurum oldu. Başta Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza, Genel Sekreterimiz Ayşe Ünlüce’ye, Spor Daire Müdürü Neşet Arduç’a teşekkür ediyorum. Eskişehir yine çok güzel bir etkinliğe imza atacak” dedi. 


Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Müdürü Neşet Arduç ise yaptığı açıklamada, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak böylesi güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve destek vermekten dolayı çok mutluyuz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir ücret talep etmeden desteğimizi veriyoruz. Desteğimiz artarak devam edecek. Her zaman olduğu gibi sporun, sporcunun ve spor yapmak isteyen herkesin yanındayız. Eskişehir ekonomisine büyük bir katkı da sağlanacak. 2 bin sporcu gelecek. Bunlar aileleriyle birlikte gelecek. Önümüzdeki hafta Eskişehir’deki otellerin %90’u şimdiden dolu. Bu da bizi ayrı mutlu ediyor” dedi.

Editör: TE Bilişim