Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Eskişehir’in kardeş şehri Frankfurt’tan Dostluk Kupası Futbol Turnuvası için Eskişehir’e gelen futbolcular Eskişehir’i çok beğendi. Üniversite Evleri Spor Sahası’nda gerçekleştirilen futbol karşılaşmalarından önce Tus Makkabi ve Saz-Rock takımları oyuncuları Eskişehir’i tanıma fırsatı buldu.

Eskişehir turlarına Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ile başlayan Frankfurtlu futbolcular, daha sonra Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni, Odunpazarı Evlerini, Kentpark’ı ve Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı’ndaki Bilim Deney Merkezi ile Masal Şatosu’nu gezdiler.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde heykeller ile bol bol fotoğraf çektiren futbolcular, Odunpazarı Evleri’nin mimarisini çok beğendiler ve gezileri boyunca alışveriş yapmayı ihmal etmediler.

Kenpark’ta ise yapay plajda havanın soğuk olmasına rağmen denize girip yüzen Tus Makkabi ve Saz-Rock oyuncuları şehrin merkezinde böyle bir tesisin olmasını, halkın bunlardan faydalanabilmesini çok beğendiklerini ifade ettiler.

Tus Makkabi ve Saz-Rock takımları Bilim Deney Merkezi ve Masal Şatosu’ndaki gezilerinin ardından Sarısungur Gölet’inde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldman’ın da katılımıyla piknik yaptılar. Sarısungur Gölet’inde kanoya binen sporcular daha sonra maç hazırlıkları için alandan ayrıldılar.

İlk günkü karşılaşmalarda Tus Makkabi takımı DSİ Bentspor’a 4-0 yenilirken, Saz-Rock takımı da Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’ne 6-0 yenildi.

Editör: TE Bilişim