“Hayata Bir Es Ver, Eskişehirspor’a Nefes Ver / 26’da 26” projesine Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nden büyük destek.

Eskişehirspor Kulübü yönetim kurulu üyesi Hasan Tuç, ve projenin mimarı Çankarı Spor Kulüp başkanı Sevda Karaali ve heyet Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret etti.

Esnaf odaları birliği olarak Eskişehirspor adına düzenlenen 26 'da 26 kampanyasını  başlamak üzere bir araya geldiklerini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “ Eskişehirspor Eskişehirspor ve tüm Eskişehir ve esnafa hayırlı olmasını diliyorum. Odalar olarak bu kampanyayı Kurtuluş Reçetesi olarak kabul ediyoruz.  Tüm esnaf ve sanatkarlarımızın bu kampanyayı destek olmasını rica ediyoruz. Bunun dışında halkımızın da sahip çıkmasını Eskişehirspor'a destek vermesini istiyoruz” dedi.

Eskişehirspor’un çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Birsen, “ Yaptığımız yanlışlara bakmadan onu bunu suçlamadan bir araya gelme zamanı. Bizde Esnaf odaları birliği olarak tüm Eskişehirlileri tüm Eskişehirspor sevdalıları, tüm eski idarecilerimizi, mülki amirlerimiz, belediye başkanlarımızı sahip çıkmasını bekliyoruz.

Valimize verdiğimiz sözü 10 bin kişi olarak belirlemiştik. İnşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Eskişehirspor'a nasıl sahip çıktığımızı göstereceğiz. Tüm oda başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette konuşan Eskişehirspor Kulüp yönetim kurulu üyesi Hasan Tuç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Birsen ve tüm oda başkanlarına teşekkür ederek, “Kampanyamız geçen hafta Valimiz önderliğinde başlatıldı. Esnafa Odaları Başkanları bizi kabul ettiler. Eskişehir ortak sevdamız bütün kurum kuruluşların desteğini bekliyoruz.

Esnaf Odaları her dönem bize destek verdiler. Eskişehir'in tüm olaylarında hassasiyetle davrandılar,  Eskişehirspor örneği gibi.. Üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiler. Şoförler odası başkanı, Pazarcılar odası destek verdi daha ilk günde destek verdiler. Bugünde diğer odalar başkanları adına birlik başkanı ve oda başkanları ile bir aradayız. Bize 10 bin kişi desteği sözü verdiler.  

Esnaflar bu 10 binde kalmayacaklar, etrafı çevresine katkı sağlamalarını sağlayacaklardır. Bu davranışlar örnek olur. Bu sıkıntılı dönemleri örnek odalar gibi tüm Eskişehir'de yaşayanlar, destek vereceklerdir” diye konuştu.  

Toplantıya katılan projenin mimarı Çankırı Spor Kulüp başkanı Sevda Karaali’de yaptığı konuşmadı, İnsanın sevdası olunca sorunun ağır gelmediğini kaydederek, esnafın şehrin dimononun taşları olduğunu söyledi.

Esnaf bu toplumun temel taşı ve  esnafın dokunduğu sorunun çözüldüğünü ifade eden Karaali şunları söyledi:

“10 bin değil birlikte 100 binde yaparız. Bir takım şehrin ticaretini değiştirir, geliştirir.

Eskişehir’in sosyal, ekonomi toplumsal anlamında katkıda bulunur. Esnaf odaları toplumun doktoru, tedavisi, hastanesi herşeyidir. Sizlerin bizlerle birlikte olduğunuz sürece emrindeyiz.

Kulübün dününü değil bugüne bakalım. Bugün güç birliği işbirliği yapalım. Yeni sezon için güzel bir takım var.  Kampanyada yapılan bir kuruş bile bir heyet tarafından değerlendirilecek, gazeteler, sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna yayınlayacak, bu borçların nasıl temizlendiğini anlatacağız.”

Daha sonra Esnaf Odaları Birliği Başkanları projeye hemen parasal anlamda katkıda bulundular

Editör: TE Bilişim