Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Eskişehirspor'un bulunduğı karanlık tabloyu kamuoyu ile paylaştı. Kulübün kapanma noktasına geldiğinin altını çizen Diri, "Değerli Eskişehirsporlular ve Türk Futbol Kamuoyunun bilgisine;
4 Haziran 2021 tarihinde yapılan kongremizde yeterli çoğunluk sağlanamaması ve yönetim kuruluna aday oluşmaması nedeniyle kongremiz 11 Haziran a ertelenmişti. Ancak 11 Haziran'da da kongre salonu boş ve aday çıkmadı. Kulübümüzün bundan sonra kayyuma devredilmesi gerekirken divan kurulumuz hazirundan 15 gün  süre istedi ve bu sürede imzaları toplayamazsak bir yönetim oluşmayacak ve Eskişehirspor Kapanacak..
Kulübümüzün 350 milyon borç içinde olduğu için kimse aday olmuyor. Bu yükün altına girmek isteyen yok.
Lisanlı oyuncumuzlarımız zaten alt yapıda oynayan oyunculardı onların da hepsi serbest kaldı. 
Üzerine Transfer yasağımız var. Hatta alt yapıya dahi oyuncu alamıyoruz. Lisans çıkartamıyoruz.
İmza verilmezse -30 puan silme cezası kapıda..
Üzerine FIFA dosyaları var ve bunlardan dolayı Küme düşme cezası var. Kasım ayında direk 3. Lige düşmüş olabiliriz.
Artık gizli de değil aleni şekilde Yeni Eskişehirspor çalışmalarına başlayanlar var.
Böyle bir ortamda kimse de çıkıp aday olmuyor. Olmaz da... Bu yükü kimse kaldıramaz. Oyuncular imza verirse; kulüp lisansı alınır ve -30 yemeyiz, küme düşme cezası kalkar üzerine Transfer açılır o zaman bir yönetim oluşturmaya çalışırız ve  hem alt yapıya da takviye yaparız. Şu an alacaklı bir çok oyuncu TFF de sıraya girdi ve kulüp yaşadığı için TFF gelirlerinden paralarını almaktadır. Eskişehirspor kapanırsa kimse parasını da alamaz bu büyük camiayada yazık olur. İmzaların acilen toplanması gerekiyor.

Aksi takdirde 29 Haziran da Eskişehirspora  kayyum atanacak ve kulübün kapanma işlemleri başlayacak.
Bazı taraftarımız "kayyum gelsin kim ne yapmış ortaya çıksın" diyor. Ancak Yanlış biliyorlar. Bin kere anlattık sizler de anlatın. Bakın vazgeçmeden anlatın hep aynı insanlar anlatıyor. Kayyum atanırsa kimin ne yaptığına bakmaz. Devletin alacakları (vergi SGK gibi) neyse onları geçmiş yönetimlere bakar pay eder. Geri kalan herkes öyle bakar. 
Bir de "Samsunspor" örneği veriliyor. Samsunspor hiç kayyuma kalmadı. Samsun'da bir iş adamı çıktı ve başkan olarak takımı şirketleştirip bütün borcu ödeyerek takımın sahibi oldu. 
Ayrıca kendi taraftarımız "amatöre düşsün oradan geri geliriz" söylemi var. Evet amatöre düşsün orada kovalarız ama geri gelemeyiz. Amatöre düşünce borçlar silinmiyor. Bir çok kişi yanlış bilgilerle yorum yapıyor ve bu işlerin doğrusunu bilen insanlar da sessiz kaldıkça bu insanlar kendisini haklı zannediyor. 

Yani demem o ki; imza toplanmazsa ESKİŞEHİRSPOR KAPANIR

Bu bağlamda Eskişehirsporumuzun kuruluşunun 56. yılı olan 19 Haziran cumartesi günü akşam 20:00'da tüm ülkeye ve imza vermeyen oyunculara Twitter üzerinden #EskişehirsporKapanıyor etiketiyle acı gerçeği haykırıp imza vermelerini isteyeceğiz. Şu an ortada bir yönetim de yok. Taraftar ve divan kurulu imza toplamaya çalışıyor. Lütfen imzaları verin."

Editör: TE Bilişim