Eskişehirspor İcra Kurulu, teknik heyet ve futbolcular TÜLOMSAŞ’ı ziyaret ederek, işçilerle yemek yedi.  Başlatılan kampanya için işçilerden destek istenirken,  TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı ile müdür yardımcıları ve Demirspor Başkanı Gönül Cemoğlu, Eskişehirspor kongre üyesi oldu.

Eskişehirspor’u yaşatmak için kurulan icra kurulu ilk icraatını faaliyete geçirdi. İcra kurulu önderliğinde teknik heyet ve futbolcular TÜLOMSAŞ’ı ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. TÜLOMAŞ çalışanları tarafından hazırlanan ‘Eskişehirspor bizim değerimiz sahip çıkalım’ pankartı ile karşılanan heyet, işçilerle öğle yemeği yedi.

ŞANLI GÜNLRİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Eskişehirspor İcra Kurulu Üyesi ve ETB Başkanı Murat Diri tarihi bir başlangıca imza attıklarını söyleyerek, “Eskişehirspor’umuz 1965 yılında rahmetli başkanımız Aziz Bolel’in ‘Eskişehir’de bir fabrika gibi’ sözlerinin ardından kurulmuştu. Ancak geldiğimiz noktada 53 yıllık tarihimizin en kara ama en umutlu günlerini yaşamaktayız. Eskişehirspor’umuz çok zor günler geçiriyor bu bağlamda sayın genel müdürümüzü ziyaret ettik. Genel sekreterimiz, teknik heyetimiz ve futbolcularımızla beraber böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bugün hem Eskişehirspor hem de TÜLOMSAŞ tarihinde bir ilki yapıyoruz. İnşallah burada tekrar el ele verip o şah şahlı günlerimize geri döneceğiz” dedi.

YİĞİT MUHTAÇ OLDU KURU SOĞANA

Eskişehirspor Genel Sekreteri Hasan Tuç, “Yiğit muhtaç oldu bir kuru soğana. Yanlış yönetimler sonucunda Eskişehirspor büyük bir borç yüküyle karşı karşıya. Bu kadar borcumuz olmasına rağmen Süper Lig’deki ve Spor Toto 1. Lig’deki bütün topçuların gelmek istediği yerde Eskişehirspor” dedi.

İLK ZİYARETİ TÜLOMSAŞ’A YAPTIK

İlk ziyareti TÜLOMSAŞ’a yaptıklarını söyleyen Tuç, “TÜLOMSAŞ, şeker fabrikası ve hava ikmal Eskişehir’in çimentosudur. Bizde bu anlamda ilk ziyareti TÜLOMSAŞ’a yaparak sizleri de yanımıza alarak mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Az çok demeden bu çalışma içerisinde yer alırsanız takımımız eski günlerine tekrara geri dönecektir” diye konuştu.

KONGRE ÜYESİ OLUN

İşçileri kongre üyesi olmaya davet eden Tuç, “Kongre üyeliğini taraftara açtık. Artık 3-5 kişi ile kapalı kapılar ardında bu kulübün yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz. TÜLOMSAŞ’ta çalışanları kongre üyesi olmaya davet ediyoruz” ifadesinde bulundu.

ESKİŞEHİRSPOR HEPİMİZİN DEMEK İÇİN…

‘Eskişehirspor hepimizin demek için TÜLOMSAŞ’ta olduklarını’ söyleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Eskişehirspor hepimizin projesi başlamak için en doğru adresteyiz. Çünkü burası Eskişehir ve Türkiye tarihi için çok önemli bir yer. Türkiye’de ulaştırma deyince akla ilk burası geliyor. 1958 yılında ilk yerli lokomotif olan Karakurt’u siz yapmıştınız. Rayların üzerinde ağır ağır kendinden emin ne yüklendiyse arkasına taşımış. 1961’de ilk yerli otomobili olan Devrim’i siz ürettiniz. 100 günde buradaki mühendisler, işçiler o kadar hızlı çalışmış ki 4 tane otomobili üretmiş. 2000 binlerden sonra trenleri hızlandıran da sizlersiniz. Biz Eskişehirspor olarak bugün sizlerden el almak için buradayız. Lokomotif nasıl yapılır öğrenelim dedik. TÜLOMSAŞ sadece otomobil yapmadı sadece lokomotif üretmedi 1946 yılında şehri aydınlatan santrali de kurdu. Bizde sizin gibi Eskişehir’e ışık saçalım istiyoruz. Bu şehri ileri taşıyan lokomotif olalım istiyoruz" dedi. 

ESKİŞEHİRSPOR’UN YERİ SÜPER LİG

Eskişehirspor’un yeniden Süper Ligde olması gerektiğini vurgulayan Çapa, “Eskişehirspor zor günler yaşıyor. Bu zor günlerin bir değeri var. Dostumuzu zor günlerde tanırız. Bizi gibi bu süreçte çok kulüp geçti. Süper Ligden amatör liglere kadar giden kulüpler oldu. Eskişehirsporluların yarattığı bu sinerjiyi bu şehirlerde göremedik. Biz bugün Eskişehir’i şehir yapan sizlerin yanındayız. Çünkü  hedefimize hızla gitmek istiyoruz. Bugün bulunduğumuz durumdan çıkmamız için 100 günde 4 otomobil yapan mühendis ve işçiler gibi çalışmamız lazım. Eskişehir olarak Eskişehirspor’u yeniden Süper Lige çıkarmamız lazım” diye konuştu. Çapa konuşmasının devamında başlatılan SMS kampanyası için de çalışanlardan destek istedi.

AVCI: BİZ BURADAYIZ

Son olarak konuşan TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, her zaman Eskişehirspor’un yanında olduklarını belirterek, “Duyduk ki Eskişehirspor’un sıkıntısı varmış. Duyduk ki Eskişehirspor iyi durumda değilmiş. Öğrendik ki Eskişehirspor’un ihtiyacı varmış. Biz buradayız yardım edelim dedik, buyurun dedik. Bugüne kadar aldığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Bu da kalmayacak inşallah” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Avcı’ya 26 numaralı Eskişehirspor imzası hediye edildi. Genel Müdür Avcı, müdür yardımcıları ve Demirspor Kulübü Başkanı Gönül Cemoğlu, Eskişehirspor kongre üyesi oldu.

Editör: TE Bilişim