Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, taraftarlara sabırlı olmalarını isteyerek “28 maç var. Rahat rahat bu olayı atlatırız” dedi.

Taraftarların Eskişehirspor kongresi ve mali konularla ile ilgili yakınmaları üzerine teknik direktör Demirbakan, “İdari konulara girmem muhasebeci değilim. Ben teknik direktörüyüm. Ben bu takımın teknik, taktik, kondisyon ve psikolojini vermeye geldim” diye yanıt verdi.

Takımın Altınordu maçının sonrası biraz daha kendilerine özgüvenleri geldiğini belirten Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan şunları söyledi:

“Bizim yapmamız gereken bu, herkes kendi işini yaparsa bizim işimiz olur.

Camiayı biliyorum, mazeret yok kitabımda, üç final kaybettim son maçta. Hiç bir gün hakem demedim, federasyon demedim hiç bir şey demedim. Şimdi yavaş yavaş sabır sabır bir şeye geldik mi yükselişe geçeriz. Şuan 9 puan var küme düşme hattındaki takım ile arasında, öyle farzedin. 28 maç var rahat rahat bu olayı atlatırız, ondan sonra senenin muhasebesini yaparız. Hep beraber.

Daha önce buraya geldiğimde takım son iki de geldik. 'Bizi düşürme hocam Allah aşkına' dediler. Biz reklamını yapmadık.

Taraftarlar olarak çok güzel şeyler yapıyorsunuz devam edin. Taraftar gelsin bu hafta.

Herkes elini koysun ben gövdemi koydum. Hatay maçından sonra bazıları eleştiri yapıyorlar. Futbol akılla oynanan bir oyundur, santraçtır. Eskişehirspor etiklere bağlı olarak doğrularını oynamaya çalışacak.

Türk futbolu bir futbolcu profili ortaya çıkıyor ki, taraftara oynayan bir futbolcu çıkıyor. Toplayıcı çocuğu itiyor, 'Vay anasına kanınla oynuyor' diyorlar. Kanınla oynamasın, canınla oynamasın aklıyla oynasın. Biz böyle başarırız.

Türkiye’nin futboldaki sorunlarından bir tanesi bu. Futbolcu biliyor bir takla atarım, rövaşata atarım yolumu bulurum diyor. Öyle bir şey yok. Takla tukkayı bırakacak, pas atacak gol atacak biz bunu değerlendireceğiz. Benim zihniyetim bu.   Galibiyetlere başlayınca seri imalata geçeriz.”

Editör: TE Bilişim