Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa TRT Spor’da Cüneyt Ersan ile Hayri Ülgen’in konuğu oldu. Çarpıcı açıklamalar ve yorumların olduğu programda Hari Ülgen transfer tahtasının açılamamasını futbolcuların oluşturduğu Wahatsap grubu olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Teknik Direktör Fuat Çapa ise transfer tahtasının son günü olan 31 Ağustos gecesi yaşadığı bir olayın devam etme kararı olduğunu açıkladı.

Çapa’nın açıklamaları şöyle; “Taraftar ile iyi bir snerji yakaladık. Bu güne kadar  taraftar ve futbolcular vardı. İki hafta önce icra kurulu oluşturduk. Bunlar kulübün günlük yaşamını sürdüre bilmesi için yeterli olacaktır. Biz bu süreci atlatabilirsek örnek bir kulüp oluruz. Eskişehir’de 3 tane üniversite var. 2’siyle proje geliştireceğiz. Eskişehir iyi bir futbol şehrinden olması gerekenden fazlası var. Başkan Halil Ünal İstanbul’da transfer açmak için gelecek. Transferi ancak verilecek imzalar ile açabiliriz. Para ile açmamız mümkün değil.

Bu kadar puan alacağımızı tahmin etmiyorduk. Oyuncuların gelişimi çok önemli.  Altarnatifimiz yok özellikle ilerde. Eskişehir’de olmaktan gururluyum. Onlarla birlikte bundan çıkarsak benimde katkım olursa ne mutlu bana.

31 AĞUSTOS GECESİ

  31 Ağustos gecesi bir kardeşimiz benim devam etmeme neden oldu. 31 Ağustos gecesi transferi açmak için yoğun bir çaba gösterdik ama olmadı. O gece 11 yaşlarında bir kızımız bana elinde kumbara ile geldi. Transferi açmak için hocam bu yetermi diye sordu? Yetmezse ben biriktireyim biraz daha getireyim dedi. Bu yaşadığımız bana devam etmemi sağladı. Eskişehirspor’u ikiye ayırmak lazım. Biri oradaki yaşantıyı sevdayı görmek lazım. Diğer taraftan o sevdaya cevap vermeyen yetkili ve etkili insanları görmek lazım. 1 milyonluk nüfus bu sorunu aşa bilmeliydi

Hayri Ülger: Hocayı tebrik etmek gerekir. Türkiye’de çok paralı ve az paralı takımları idare etmek çok zordur. Hocamın kişiliğinin ve kendi ekibinin iyi olması ve taraftarın takıma muhteşem destek vermesi bu süreci götürdü. Taraftar derken Eskişehirspor’u üste bir kenara bırakıyorum. Bu kadar enerji veren taraftar topluluğu görünmez. Fuat hoca transfer tahtası açılacak diye geldi. Ama hüsrana uğramasına rağmen,  bu taraftar topluluğu Fuat hocaya ruh verdi, enerji verdi. İstanbulspor ve Osmanlıspor maçı kazanılınca düşmeyeceğini anladım. Seçilmişler ve bürokratlar sahip çıkması lazım.

İmza verecekler için Wahatsap grubu oluşturuldu. Burada haberleşerek imza verecekler de vermedi. Eskişehirspor’u bu Wahatsap grubu bitirdi. Kulübün geleceği ile oynadılar.

ALANYASPORLU MİNİK

Cüneyt Arslan: Taraftar ve takım bütünleşmesi üst düzeyde.

11 yaşında Azra isimli bir kardeşimiz bize bir mesaj yazdı. Şöyle yazıyordu; Ben 11 yaşındayım Antalya ve Alanya’da doğdum büyüdüm. Ama Eskişehirspor sevdalısıyım. Burada herkes üç büyükleri tutuyor. Benimle herkes Es Es’i tutmam konusunda dalga geçiyor. Ama ben onlara aldırmadan Es Es’i destekliyorum. Es Es amatörede düşse yanındayım adım Azra Durgutlu.

Editör: TE Bilişim