Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören açıklamalarda bulundu. Birlik içinde sorunların üstesinden geleceklerini kaydeden Akgören, “Şuanda Eskişehir'de kaybolmuş olan birliği beraberliği, grupların birbirlerine olan husumetlerine karşı negatif durumlarını düzeltmeye, tekrar Eskişehirspor çatısı altında insanları buluşturmaya, geçmiş yönetimlerde bölünen Eskişehirspor camiasının; örneğin, Halilcileri, Mesutçuları veya diğer taraftarları bir araya getirerek Eskişehirspor çatısı altında herkesi Eskişehirsporcu olarak getirmeye çalışıyoruz.

Başta mülki amirleri olmak üzere seçilmişler, atanmışlar, eski başkan yöneticilerimiz, fabrikalarımız genel müdürleri, iş adamları, sivil toplum örgütlerimiz, oda meslek odaları, kanaat önderleri kim varsa onları ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bunlar daha bitmedi. Resmi sitemizde bunları paylaşacağız.  

Takımdan halledilmeyen sıkıntılar var. Sıkıntılarını biliyorduk, içine girince daha vakıf olduk. Şimdi tamamına hakim olmaya çalışıyoruz. Sorunlar daha çok. Yıllardan gelen sorunlar birikmiş. Bunları anlatmaya gerek yok.

Aldığımız gün ne söylediysem hala o yerdeyim. Ben buradan öç almaya, hesap sormaya, rövanş almaya, birilerini mağdur etmeye gelmedim. Benim derdim yönetim kurulumun   tek derdi Eskişehirspor. Ortada çok ciddi bir tablo var. Bu tablodan nasıl çıkarız. Bu tablodan birlik ve beraberlik olmadan çıkamayız.

Camiayı oyalayacak zamanımız yok. Bizim kaybedecek bir dakikamız yok.

İnşallah çözeceğiz, çok ciddi destek alıyoruz. Bizim bütün yönetim kurulu arkadaşlarımız tribünlerden gelmiş olması, Eskişehirspor ile üzülüp, sevinmiş olması, hiç birinin ticari, sosyal beklentisi olmaması, hepsi başarılı insanlar yönetici olması, güven aşıladıkları nedeniyle şehre güven veriyor.

Şehirden çok büyük destek söz konusu. Emniyet müdürümüz bugüne kadar yapılmamış desteği verdi.. Loca satın aldı. Bu bizim için maddi değeri önemli ama manevi değeri çok önemli. Bu yüzden sevgili müdürüm Dinç'e ve onun nezdinde tüm emniyet teşkilatına sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum.

Biz geldiğimizden buyana tüm sanayici, tüccarlar, ESO, ETO, Esnaf odaları hepsi bize destek veriyor. Localarını aldılar. Artı boş loca sayısı azaldı. Ciddi loca satışı yaptık, reklam satışı yaptık, kulüp üyeliği tahsilatı yaptık. 2. sezon kombinesi satışı yaptık. Bütün Eskişehir güvenebileceği arkasında durabileceği yönetim arıyormuş bunu bizde bulduklarını söylüyorlar. Güven bize son derece mutlu ediyor, gururlandırıyor.

Biz bütün Eskişehir'den destek alıyoruz. Tüm seçilmişlerden, atanmışlardan, Belediye başkanlarımız Büyükerşen, Kurt ve Ataç'tan ESO, ETO'dan büyük fabrikalarından eski yöneticilerimizden destek alıyoruz. Bize bugüne kadar ne işiniz var diyen olmadı.

Siz Eskişehirspor'un son umudunuz diyenler var. İnşallah bunu başaracağız, bu imece usulü ile olur.

Futbolcularımızı, teknik ekibimizi motive ediyoruz. Tesislerde eksikliği tespit edip hemen giderdik, tesislerimizde artık erzağımız var. Artık erzak ihtiyacımız yok, primlerini ödüyoruz, maaşlarını da zamanında ödeyeceğiz inşallah. Bu iş güzellikle olur, rest çekmeyle olmaz. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. O yüzden kapı kolay açılıyor önümüzde.

Bizim kimlere destek verdi, hangi şirketlerin, belediyelerin, holdinglerin, eski başkanların neler verdiklerini yakın zamanda geniş zamanda basın toplantısı ile aydınlatıcı bilgiler vereceğiz. Takımız ile ilgili bilgiler vereceğiz.

Eskişehirspor emin ellerde. Gönlümde neler geçiyor ama tablo öyle değil, tablo farklı. Zamanla herşeyi düzelteceğiz.

Transfer tahtası açmak çok zor, açamayacağız bu şartlarda. Tahtasını açsak da ben öyle transfer yapmam. Bizim ligimizde takımımız en iyi 5 takımdan birisi.

Motivasyonları düzelttikten sonra çok başarılı olacağız. Biz bu ligde kalacağız diyoruz. Bunu söylerken takımızın ve teknik kadromuzun kalitesine inanıyoruz. Biz bu birlik ve beraberliği imece usulü ile başaracağız.

İnşallah Eskişehirspor için çok güzel günler olacak, bu uzakta değil.

1965 ruhu ile devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim