Eskişehirspor’da seçimlerin 3. Oturumu Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  Eto Başkanı Metin Güler, eski  başkanlar ve üyeler katıldı.

İlk kongreden sonra yapılan görüşmelerle ilgili sonucu Ali Eldem açıkladı. Görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını söyledi. Yapılan konuşmalar sonrası genel kurula 10 dakikalık ara verildi. Başkanlar toplantı yaptı. Aday çıkmadı bir daha ara verildi Halil Ünal bir liste hazırladı.

Yönetim şu isimlerden oluştu

Halil Ünal

Gürdal Abacı

Gültekin Güvensoy

Erdal Şahbaz

Harun Adıgüzel

Kaan Ay

Murat Ilgaz

Nuh Kıyaklı

Alperen Odabaşı

Murat Kahya

Altan Begiter

Emir Sarar

Onur Cemil Sürmeli

İsmail Ilgaz

Yalın Zeybek

Toplantı sonrası yapılan konuşmalar şöyle;

Ulaş Erkayman ;

Başkanlarımız elini vicdanına koyarak bir liste oluştursun. Bizler kulübün kapanmamasını istiyoruz.

Siz yapmazsanız biz bir liste oluşturacağız.

Murat Diri;

Eskişehirspor herkesin ortak paydası. Eskişehirspor’u sevin diyoruz. Nebi başkanın hazırlayacağı bir listede toplanalım.

İlk oturumda yapılan konuşmalar şöyle;

Açıklamalar şöyle;

Odunpzarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç destek vereceklerini söyledi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şeffaf ve sağlıklı olmasını şirketleşme olmasını istiyor. ‘Acil olarak yapabileceğim bir şey yok. Şehirden kazananlar destek olsun. Elimizden geleni sarf ederiz’dedi. CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel her türlü koşturmaya hazır olduklarını söylediler. Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile görüştük. Ankara’ya gittik. Nabi Avcı, Emine Nur Günay ile görüştük. Nabi Avcı, ‘ yeni yönetim oluşursa katkılarımızı sürdürürüz.’dedi. Harun Karaca beyle dialog kuramadık. Bunu suçlusu da benim. İşleri çok yoğunluğu vardı.  Size verebileceğim bir müjdem yok.”

Nebi Hatipoğlu:

Sinan Özeçoğlu’nun devam etmesini istedik. Finansal destek konusunda tıkandığını söyledi. 20 milyon TL para desteği olursa devam edeceğini söyledi.

12 futbolcu TFF’ye başvurmuş buda 7 milyon 500 bin TL ediyor. 24 puan silme durumu hemen önümüzde Buda 2.5 milyon TL. Takımı düşürmeyecek mebla 15 ile 20 milyon TL arasında. Eskişehir bu parayı toplayamıyor. Belki de bu  takım ilk altıya oynaya bilecek bir kadro. Ben 24 puan silmeyi ben üstlenim dedim. Sinan başkan arkasından bir 24 puan silme daha delecek diyor. Ak Parti gerçeğini inkar etmek mümkün değil. Oradan bir icazet almadan olmuyor. Seçilmişleri arkamıza alamız gerekiyor. Ancak başbakan talimat verecek sponsorlar bulacak. Bu bu şekilde olur. Sinan başkan 15 milyon verdiğini söylüyor. Her yapılan formülde tıkandık kaldık. İktidar milletvekillerini arkamıza almamız lazım. Çok acil 15 milyon TL’ye ihtiyaç vardır. Benim ismim üzerinde yoğunlaştılar. Ancak yapamayacağımızı söyledik.

Sinan Özeçoğlu:

Yönetim olarak elimizden geleni yaptık. Bu kulübe acil para lazım. Herkes hakkını helal etsin.

Editör: TE Bilişim