Eskişehirspor’un olağanüstü genel kurulu 51 kongre delegesinin verdiği önerge ile 3. kez  13 Temmuz 2017 Perşembe gününe ertelendi.

Eskişehirspor’un eski başkanlarından olan Divan Başkanı, Aydın Begiter, 5 günlük süreç içinde divan heyetinin yaptığı çalışmaları anlattı. Kendisinin şehir dinamikleri ile görüşmelerde bulunduğunu belirten Begiter, “Eskişehirspor'a sıcak baktılar. Esas düğüm noktasına geldiği zaman gelmediler. Eskişehirspor’u nasıl yaratacağız bunlarla konuştuk. Borçlarına baktık. Kamuoyuna paylaşmak amacıyla bilgileri kamuoyuna arzettik. Eskişehirspor'un korkulacak bir durumu yok. Çözümü olabilecek bir tablo var. Kadro olarak iyi bir oyuncularımız var. 3 kaybımız var. Transfer için dışarıya bakamıyoruz. Bizim bu ligde oynayabilecek kadro var. Ancak bu süreç uzadıkça futbolcularda bıkkınlık oluyor. Çünkü onlarında ihtiyaçları var, bu çocuklar nereye kadar sabredecekler bilmiyorum. Zamanla yarışıyoruz.  Yaptığımız görüşmeler sonrasında biraz daha zamana ihtiyacımız var” dedi.

Divan Başkanı’nın konuşmasından sonra divan üyesi Kaya Bilge, kongre üyelerine seslenerek, divan verilecek bir yönetim listesi olup olmadığını sordu. Divana bir yönetim listesi verilmediği için daha önce 51 kongre üyesi tarafından verilen önerge okundu.

Önergede; “Genel kurulunda yönetim ve  denetim kurulu aday çıkmaması başka sıkıntılar yaşamaması için mevcut divana yetki verilerek divanın belirleyeceği bir günde genel kurala devam edilmesi” istendi. Önerge, genel kurul üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Bunun üzerine divan başkanı Aydın Begiter, olağanüstü genel kurulunun 13 Temmuz Perşembe 2017 günü saat 17.00’de toplanacağını söyledi. Genel kurul üyeleri bu tarih ve saati de oybirliği ile kabul etti.

Yunus Emre Kültür Merkezi Salonu’nda toplanan Eskişehirsporlu taraftarlardan bazıları bu karara tepki gösterdi. Bazı taraftarlar, yönetime kuruluna aday olunmaması ve liste çıkarılmamasına tepki göstererek  “ Eskişehirspor’u rezil ettiniz,  Eskişehirspor’a ve 52. Yılına yakışmadı” dediler.  

Editör: TE Bilişim