Eskişehirspor'un 52'nci kuruluş yıldönümü Adalar Porsuk üzerinde düzenlenen görkemli tören ile kutlandı. Binlerce taraftar Eskişehirspor'u yalnız bırakmadığını göstermek için buluştu. Kutlamalarda yaşanan sürpriz taraftarı mutlu etti. Takım Kaptanı Erkan Zengin, Kayacan, Dorukhan,  Furkan sözleşmeleri biten ve gittikleri düşünülen Hürriyet Yücel, Bilal Aziz, Uğur İnceman, diğer futbolcular programda olmamasına rağmen kutlamalara katılarak taraftara sürpriz yaptı.

Takım Kaptanı Erkan Zengin taraftara seslendi ve şunları söyledi: "Ben Eskişehirspor adına yaşananlar için çok üzgünüm bu sezon istediğimizi yakalayamadık, 1 sene önce söz verdik burada ama sözümüzü tutamadık, Eskişehirspor’u buraya getiren bugünlere getiren taraftardır, bu kulübe neler oldu hala ayakta bizim sadece dostumuz Eskişehirspor’dur, ligde bir sürü takım var 1 tanesi Eskişehirspor’a neler oluyor diye yazmadı, anladık ki sadece taraftar var bizler varız. Bugün şampiyonluk için söz vermeyeceğim, ne diyeceğimi bilmiyorum. Biz buraya taraftar için geldik, kimsenin haberi yoktu, ne yönetim ne başkası için arkamızda duran taraftar için geldik. Takım kayyuma da gitse biz her zaman varız."

Hürriyet Güçer, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz, taraftarımız arkamızda olduğu sürece biz de vazgeçmiyoruz, ben Eskişehirli değilim ama şampiyonluk kaçınca sizden daha çok üzüldüm, ben inanıyorum ki bu kadro eninde sonunda süper lige çıkacak” diye konuştu.

Kutlamaların başlangıcında konuşan Murat Diri, şöyle konuştu: Söylemlerimizde daha dikkatli ve yapıcı olmamız lazım, özellikle sosyal medyada yazılarımıza bir süre ara verelim, kimse Eskişehirspor'un kapanmasını istemiyor. Son direniş dedik son direnişin son ayağını burada yapacağız. Bir sürprizimiz var, yoldalar birazdan gelecekler, Eskişehirspor taraftarının yalnız olmadığını herkes görecek. Çok sinirli stresli günler yaşıyoruz en son ertelenen kongrede salondan çıkanlara ağır ithamlarda bulunuldu, o gün o salondan çıkanlar aidatını ödeyerek, takım kapanmasın diye kongreye katılanlardı, o gün onlar Eskişehirpor'a kayyum atanmasın diye oradaydılar. Onlar olmasaydı kongre ertelenemeyecekti. Yıllardır bize destek veren firmayla ilgili de kötü sözler söylenmesini istemiyorum. Bugün yarım asırlık tarihimizin en sıkıntılı günlerini yaşıyoruz, Türkiye'nin milli tirübünüyüz bunun yok olmasına izin vermeyeceğiz, hiç birimiz kupaya aşık değiliz, varsın şampiyon olmayalım kupamız olmasın biz yine de Eskişehirspor aşığıyız. Eskişehirspor yok olmasın diye bir sürü takım ve tirübün bizlere desteğini gösterdi. Destek göstermeyenler emin olun bizleri kıskandıkları içindir çünkü Anadolu’nun bir tane yıldızı var. Eskişehirspor sahipsiz değil, biz şampiyonluk kutlayamadan başkalarının bu şehirde şampiyonluk kutlamasını istemiyoruz."

Konuşmaların ardından Bando Es Es “Üstümüze gelsinler” isimli şarkıyı çaldı ve taraftarla birlikte söyledi.

Editör: TE Bilişim