Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri basın açıklaması yaparak, Eskişehirspor'un kötü gidişatına son vermek adına destek olmayanları hedef aldı. Diri, " Şanlı armamızı göğüslerinde taşıyan bu çocuklara destek olmazsak Eskişehirspor yok oluyor" dedi.

Murat Diri açıklamasında şunları söyledi: "Eskişehirsporumuzun içinde bulunduğu durumu hepimiz yakinen takip ediyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz durumdan haberdar olmamıza rağmen özellikle son 4 senedir nelerle uğraşıldığına tüm ülke şahit olmuşken, kendi şehrimizin ve kendi taraftarımızın olaylara çok başka açılardan bakmalarını anlayamıyoruz. Eskişehirspor’umuzda geçtiğimiz sene yaşanan sıkıntılar karşısındaki duruşumuz ve mücadelemiz ülkemiz spor camiasında büyük takdir topladı ve bu sene çoğu Anadolu takımına örnek oldu.
Camianın bu direnci dilden dile gezerken şehrimizde bazılarının planlı şekilde bu direnci kırma çabasını hayretler içerisinde seyrediyoruz. Bu kadar karaktersizlik ve hainlik içerisinde iyi dayanıyoruz. Ama taraftarımız bu tür hainlere prim vermeye devam ettiği sürece işimiz daha da zorlaşacak. Kulübümüzde maddi sıkıntılar yanında manevi sıkıntılarla da uğraşıyoruz. İstanbul’da bütün takım yöneticileri kamp kurmuş kendi takımlarının puan silmeleri, transfer yasakları ve diğer takımların yapacağı hamleleri engellemeye çalışırken; bizler takımımızı toplamaya çalışıyor, eksi puanlarla uğraşıyor, İstanbul’a gidip avukatlarla TFF AktifBank ile görüşüyor, kulübümüze karşı oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.
Bizler tüm bu çabaları sarf ederken yazımızda biraz yukarıda paylaştığımız adı şimdilik bizde saklı bazı Eskişehirsporlu görünümlü Eskişehirspor düşmanları eski oyuncuları arayıp
“Para almadan imza vermeyin. Bunlarda para var”
“Puan silme gönder mecbur para verir” vb. sözlerle eski alacaklıları azdıran kendi içimizden çıkan hainlerle uğraşıyoruz. Kulübümüzü içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için mücadele ederken bir de kendi içimizde bu mücadeleyi gölgelemeye, lekelemeye çalışan kalemşörlerle karşılaşıyoruz. Taraftarımız da bu fitnelere uyarak hareket ediyor. Bu takımı kimlerin bu hale getirdiği ve kimlerin bu işe çanak tuttuğunu hepimiz biliyoruz. Ama ne hikmetse sanki kulübü biz küme düşürmüşüz ve bu hale gelmesini biz sağlamışız gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kulüp küme düşmeden de düşerken de bizler gereken uyarılarımızı yapmıştık ama o zamanda aynı kesimler tarafından algı oluşturulmuştu. Şimdi de aynı kesim Osman TAŞ ve bizler başarısız olalım diye mücadele ediyor. Çünkü dertleri Eskişehirspor veya Eskişehir değil. Sadece şehirde egolarını tatmin edecek koltukları kalmayışı belirli kesimleri rahatsız ediyor. Ama buna alışsanız iyi olacak. Çünkü bizlerin vazgeçmeye niyeti yok.
Sizlere soruyoruz ve uyarıyoruz.
*Kulübü biz mi küme düşürdük?
*Kulübe transfer yasağını biz mi getirdik?
*Kulübe puan silme cezalarını biz mi getirdik?
*Bu kadar borcu biz mi yaptık?
HAYIR!!
Ancak;
*Kulübü düştüğü yerden kurtarmak için biz mücadele ettik!
*Kulübe gelen transfer yasağını geçen sene planlı ve sabırlı bir şekilde çalışarak biz kaldırdık! (kimse kendi üzerine almasın. Herkes kimlerin nasıl mücadele ederek yasağı kaldırdığımızı biliyor. En büyük pay Fuat Çapa’nındır)
*Kulübe geçen sene gelen puan silmelerin önüne geçtik! (Ancak Pinto olayında organize bir şekilde geçen sene gelen ceza çeşitli dolaplarla birden Osman Taş’ın önüne koyduruldu. Tıpkı Sinan Özeçoğlu’na yapılanlar gibi..)
Bu açıklamamızın amacı Osman Taş’ı aklamak veya değil. Osman Taş’ın da hataları var. Kongrede çok büyük konuştu. Şu ana kadar birçok sözü havada kaldı. Ancak bunu art niyetli yapmadı. Kendi içimizden yine birçok fitneci ortalıkta “Madem Eskişehirspor dilenmeyecek kimse destek olmasın” diyerek planlı şekilde tüm şehri bu süreçte Osman TAŞ ve ekibinden uzaklaştırmaya çalıştı.
Osman Taş yönetimi 31 Mayıs'tan beri Kulübümüze 2.5 milyon TL nakit para getirdi .
Bu para tamamıyla oyuncuların geçen seneden alacağına gitti. Kongre kararı istememizin en büyük sebeplerinin başında oyuncularının alacaklarının ödenmemesiydi. Kongre bilerek 30 Mayıs'a planlandı ve 31 Mayıs'ta zaten herkes serbest kalabiliyordu. Hatta daha 3-4 milyon sadece geçen seneden oyuncuların alacağı bulunuyor. Oyuncular bu paralarını da istiyor. Şimdi bunları düzeltmeye çalışan insanlara da leke sürmeye çalışmak ahlaksızlıktır. Şuan kampa gelmeyen Oyuncular da bu sebepten dolayı kampa gelmiyor. Gelenlerde para olmadığı için biraz sabır gösteriyor. Bugün yaşananların sebebi geçen senelerden kaynaklanıyor.

Ancak Osman Taş bunu bilerek göreve geldi. Gelinen noktada mücadeleyi de bırakmadı. Sürekli çeşitli ayak oyunlarına maruz kalsa da mücadeleye devam ediyor. Yanına gelen herkese inanıyor. Ama insanlar ondan maddi olarak faydalanmak istiyor ve birçok kişi bunu başarıyor da.. Uyarıyoruz ancak halen herkese inanmaya devam ediyor. Bu konuda biraz fazla iyi niyetli. Projeler düzenliyor hepsi çok güzel ama şehir takıma inanmıyor. O yüzden yapılan projeler başarısız olur ve Osman Başkanın direnci daha da kırılır. Tabi bir de Bazı taraftarımız daha kombine dahi almadan 2 senede yaklaşık 4 milyon TL bu kulübe veren Osman Taş’ı eleştiriyor. Evet haklı olduğumuz tek nokta Kongre de büyük konuştu ama şu da bir gerçek ki vereceğinden de hiçbir zaman geri durmadı. 2 ayda kriz olan ülkemizde 2,5 milyon para bulundu. Bu saatten sonra da durmamalı. Eğer takım tamamıyla toplanır puan silmelerle de başa çıkabilirsek kendisi kimsenin yapmadığını yapmış olacaktır. Bizler topyekün mücadele ediyoruz. Ancak şehrin desteğine sonuna kadar ihtiyaç var.
Şehrin ileri gelenleri lütfen artık geri durmayın.
Osman TAŞ’a karşı bir önyargı ya da tepki içinde olabilirsiniz fakat zararı Eskişehirspor görüyor. Osman Taş elinden geleni yapıyor. Fuat hoca kampta bir çok eksik bulunmasına kulübe eksi puan gelmesine rağmen müthiş bir motivasyon gösteriyor. Yönetim kurulumuz elinden geleni ardına koymuyor. Futbolcularımız ise şehirden destek bekliyor. Şanlı armamızı göğüslerinde taşıyan bu çocuklara destek olmazsak Eskişehirspor yok oluyor.
Gözümüzün önünde Eskişehirspor yok oluyor, işler hiç iyiye gitmiyor..!
Gizlemeye, saklamaya gerek yok Kulübümüzde büyük bir maddi kriz var. Eskişehirsporlu olan herkese sesleniyorum.
Destek lazım. Lütfen Eskişehirsporumuza sahip çıkalım."

Editör: TE Bilişim