-Eskişehirspor Taraftarlar Komitesi’nin loca, kombine alınması konusundaki girişimlerine Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehirspor’a sosyal bir proje ile destek vererek örnek oldu. ESO aldığı locayı Somet Zihinsel Gelişim Derneği'ne hediye etti.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehirspor Taraftarlar Komitesi üyeleri, Somet Zihinsel Gelişim Derneği yetkilileri ve zihinsel çocuklarının katıldığı toplantıda konuşarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam etmesini istedi.

"Hepimiz Eskişehirsporluyuz" diyen Kesikbaş şunları söyledi: “Eskişehirspor, çocukluk yaşlardan itibaren kanımıza işlemiş, Eskişehirspor'a zaman zaman hizmet etmeye maddi manevi destek olmaya çalıştık. Bugünü daha özel kılmak istedik. Birazda bu işin manevi tarafı bizi ilgilendiriyor.

Eskişehir hem zengin olmalı hem gönlü zengin olmalı. Eskişehir'in gönlü zenginliği ile örnek davranışta bulunmak istedik. ESO Yönetim kurulu olarak ortak karar aldık. Eskişehir Sanayi odası olarak loca almak gibi bir tasarrufumuz yok. Ama yönetim olarak bir loca alacağız.

Aldığımız locayı Somet Zihinsel Gelişim Derneği'ne hediye etmek istiyoruz. Genç arkadaşlarımız oraya gidip sosyalleşirler. Bizler Eskişehirsporluyuz, biz taraftar grupları ile izleyebiliriz, herkesin içinde olabilir. Örnek davranış olsun, model olsun istedik. İnsanlar sosyal proje sunsunlar. Aileleri ile eğlenirler, mutlu olurlar.

Eskişehirspor'u çok seviyoruz. Zamanı geldiğinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu başlangıç. Sanayici arkadaşlarımız bunun devamını getirirler.

Somut işler yapmak istiyoruz. İş adamları, gönül adamları bu yolla devam ederler.”

Türkiye modeli olur

SOMET Zihinsel Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, bu anlamlı davranıştan dolayı ESO Yönetimine teşekkür ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi;

“Bu davranışın Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Biz toplum tabanlı rehabilitasyon için çalışıyoruz. Toplum tabanlı rehabilitasyon, engellinin rehabilitasyonu ve toplumun engelliye karşı rehabilitasyonunu içerir. Şimdi böyle bir proje ile çalışan bir dernek olarak sizden çok güzel bir ödül aldık. Sayenizde bunun bir Türkiye modeli olmasını umut ediyoruz. Ben, zihinsel engelli çocuklar ve aileleri adına size teşekkür ediyorum.

Bu herkesin aklına gelebilecek bir şey değil, gönül güzelliğinin göstergesi oldu. O bağlamda değerlendirmek lazım”dedi.

Eskişehir Sanayi Odası'nın anlamlı bir harekete imza attığının altını çizen, "Taraftarlar Birliği başkanı Murat Diri, "Umarım bu adım şehirdeki bütün iş adamların büyük örnek olur. Bizler Eskişehirspor taraftarları olarak çok teşekkür ediyoruz. Çok anlamlı. Devamı gelecek bir hareketti. İnsanları teşvik edecek. SOMET'deki kardeşlerimiz adına teşekkür ediyoruz, onların orada olmalarından biz de çok büyük mutlu edecek.

Maddi boyutundan çok manevi öneminin ne kadar büyük olduğunu gösterdiniz. Başlattığınız bu hareketin artarak devam edeceğine umuyorum"diye konuştu.

(MY

Editör: TE Bilişim