Eskişehirspor Yöneticimi FIFA’da dosyası bulunan alacaklılara ödemeleri yaparak kulübümün geleceği adına yararlı işler yapmaya devam ediyorlar. Eskişehirspor David Odonkor, Kamal Issah, Napredak, Guangzhou ve yabancı bir menajerin alacaklarını ödedi ve dosyaları kapattı.

Jerry Akaminko dosyasını 500 bin Euro indirimle yapılandıran Eskişehirspor yönetimi, Sebastian Pinto’nun daha önce yapılandırılan ödemelerini gerçekleştirmeye ise devam ediyor. Kulübe sıcak para girişi sağlandığında da Vladyslav Kulach, Anel Hadzic, Ruud Bofiin gibi alacaklılara ödemeleri yapılacak.

“ODONKOR DOSYASI TARİHE KARIŞTI”

Eskişehirspor'un yeni hayata geçirdiği dijital gazete Eskişehirspor gazetesinde yer alan haber şöyle; "

Kulübümüz ile geçtiğimiz yıllarda resmi sözleşme imzalayan David Odonkor alacakları için FIFA’ya başvurmuştu. Bu dosya nedeniyle ödeme yaptıklarını söyleyen Başkanımız Mustafa Akgören, “David Odonkor’a 174 bin Euro borcumuz bulunuyor. Uzun görüşmeler ve pazarlıklar sonucu 50 bin Euro’ya kendisini ikna ettik. 124 bin Euro indirip yatırdık. Hesabına 50 bin Euro gönderdik ve bu FIFA dosyasından kurtulduk. Eskişehirspor’un gündeminden artık Odonkor dosyası çıkmıştır” dedi.

“ÇİN KULÜBÜNE OLAN BORÇ ÖDENDİ”

 Kulübümüzde 2015/2016 sezonunda forma giyen Jeremy Bokila’nun transferinden kaynaklı Çin Kulübü Guangzhou’ya 30 bin Euro borç buluyordu. Yapılan pazarlıklar sonucu 22 bin Euro ödeme yapılırsa borç kapanır anlaşması yapıldı. Kulübümüz, Guangzhou kulübüne 22 bin Euro ödedi ve borç kapandı.

“KAMAL ISAAH DOSYASI KAPANDI”

Kulübümüzde bir yıl forma giyen Ganalı oyuncunun Eskişehirspor’dan alacağı kalmadı. Konu ile ilgili bilgi veren Başkanımız, “Kamal Issah’ın 238 bin Euro alacağı vardı. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde 170 bin 500 Euroluk bir indirim aldık ve sadece 67 bin 500 Euro’ya bu dosyayı kapattık. Parayı hesabına yatırdık ve Kamal Issah dosyası gündemimizden çıktı” dedi. Yöneticilerimiz bu dosyayı yaklaşık olarak 1 buçuk milyon TL kâr elde ederek kapatmış oldu.

“NAPREDAK’A OLAN BORÇ ÖDENDİ”

Kulübümüz 2019 yılının Ocak ayında Napredak kulübünden Jesse Sekidika’yı renklerine bağlamıştı. Bu transferden dolayı Sırp kulübüne 62 bin Euro borcumuz bulunuyordu. Yöneticilerimizin yaptığı pazarlıklar ve görüşmeler sonucu 34 bin Euro ödeme yapılırsa borç kapanır anlaşması yapıldı. Kulübümüz, Napredak’a 34 bin Euro ödedi ve borç kapanmış oldu.

“AKAMINKO’DAN 500 BİN EURO’LUK İNDİRİM”

Eskişehirsporumuzun FIFA dosyaları arasında en zorlu olanı şüphesiz Jerry Akaminko dosyasıydı. Oyuncu ile güzel bir iletişim kuran yöneticilerimiz olumlu sonuç almayı başardı ve 500 bin Euro’luk bir indirim sağlandı. Akaminko dosyası hakkında konuşan Başkanımız Mustafa Akgören, “Jerry Akaminko bizim için en büyük tehlikelerden birisiydi. Kendisinin kulübümüzden 977 bin Euro alacağı bulunuyordu. Akaminko’yu geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e davet ettik. Çok güzel bir ikili diyalog kurduk ve anlaşma sağladık. 500 bin Euro gibi ciddi bir rakamı sildi. Kalan 477 bin Euro’nun 200 bin Eurosunu ödedik. Kalan 277 bin Euro yu da 4 taksit ile 2022 ve 2023 yıllarında ödeyeceğiz. Bu dosyadan kaynaklı kulübümüze herhangi bir cezası gelmeyecek. Akaminko’ya bize yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi. Yöneticilerimiz Akaminko’nun 500 bin Euro’luk bir indirimi kabul etmesi ile günümüz kuru ile 4 milyon 250 bin TL’lik bir kar elde etmiş oldu.

“PINTO’NUN ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR”

Kulübümüzde 2015-2016 sezonunda forma giyen Şilili futbolcu Sebastian Pinto’nun ödemeleri devam ediyor. Konu ile ilgili detaylı bilgi veren Kulüp Başkanımız Mustafa Akgören, “Sebastián Pinto ile 7 ay önce bir anlaşma yapıldı. Kendisi cezalar konusunda bizim için ciddi bir tehlikeydi. Kendisine o zaman verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Tarihi gelen tüm ödemeleri yaptık. Ödemeye de devam edeceğiz. Şu an için Pinto konusunda tehlike gözükmüyor. 35 yaşındaki Şilili futbolcuya toplam 500 bin Euro borç bulunuyordu. 250 bin Euro borç yapılandırıldı ve 142 bin Euroluk kısmı bugüne kadar ödendi. 108 bin Euro kalan borç taksit taksit ödeniyor. Yapılandırılmayan 250 bin Euro ise, Eskişehirspor Süper Lig'e çıktığında ödenecek” dedi.

“ANLAŞMALAR TAMAMLANDI, PARA YOK”

Kapatılan ve yapılandırılan dosyaların yanı sıra diğer alacaklılar ile de temas halinde olduklarını dile getiren Başkanımız, “Anel Hadzic ile inanılmaz güzel bir rakama anlaşma sağladık. Diğer FIFA dosyalarına elimizdeki tüm parayı ödediğimiz için paramız kalmadı. Elimize geçecek ilk para ile Anel Hadzic, Vladyslav Kulach ve Ruud Bofiin isimlerine ödemeler yapılacak” dedi.

Kaynak: Eskişehirspor gazetesi

Editör: TE Bilişim