Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa spor basını ile Ciğerci Ahmet'te bir araya geldi. Önemli açıklamalarda bulunan Çapa, sezon bitimine 2 hafta kala matematiksel olarak kümede kalma riskinin ortadan kalkacağını tahmin ettiğini belirtti. Bu kulüpte faydalı olamayacağını anladığı  an, birilerinin bir şey demesini beklemeden gerekeni yapacağının altını çizen Çapa, eleştirilerinde yapıcı olmasını istedi.

Hatalarının olabileceğini belirten Çapa, “Zor bir süreçten geçtik. Üst üste dört maçta iyi sonuçlar alınca beklentiler farklı yere gitti. Daha sonra mutsuzluğa kapıldık. Eskişehir’de kısa vadede mutlu ve mutsuzluk yaşanabiliyor. Eskişehir’in yapısı bu. İlk devre sadece 12 oyuncu ile oynadık. Her şeylerini ortaya koydular. Yüzde 150 ile oynadılar. Doğal olarak vücutta yorgunluk oluştu. İlk yarıda oynayan arkadaşlardan Semih gitti, Fıratcan, Alperen, Mevlüt sakatlandı. Ancak kadroya alınmıyor gibi algı oluştu. Sakat oldukları için oynatamadık. Örneğin Mehmet Feyzi’yi kestiğimiz hafta kendisinde sıkıntı vardı. Bir hafta daha oynarsak daha büyük sıkıntılar oluşacaktı”dedi.

BU KADRO İLE 2. YARIYI GÖTÜREMEZDİK

Şartlardan dolayı istediği kadroyu oluşturamadığını belirten Çapa, “ 2. Yarı zirvede oynayan takımlara baktığınızda onların topladığı puana yakın puan almışız. Onların lokomotifi sezon başından buyana hareket ediyor. Biz ise ikinci yarı başlayabildik. Yakalamamız mümkün değil.  Onlar ayrıca takviye yapmaya devam ettiler. Bir grup futbolcumuz 6 ay futbol oynamadı.

İlk devredeki kadro ile 2. Yarıya çıksaydık götüremezdik. İlk devre takımlar oturuncaya kadar biz puanları topladık. Şehir olarak birliktelik olmasaydı bu durumlarda olmazdık”şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARI İKİYE BÖLDÜK

Kulübün nereden nereye geldiğinin çabuk unutulduğunu aktaran Çapa, “Kadroda yer alan futbolcuları bizim çocuklar ve diğerleri olarak ikiye bölündü. Ben o gözle bakamam. Hepsi benim çocuklarım. Yorum ve eleştiriler olacaktır. Ama hakarete varmamalı. Bu kulüpte faydalı olamayacağımı anladığım an, birilerinin bir şey demesini beklemeden gerekeni yaparım.

SAKATLIKLAR AYNI BÖLGEDEN

Futbolcu sakatlıkları ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Çapa, “Alt yapıdan gelen arkadaşların sakatlıkları genelde aynı bölgelerden. Bunun nedeni de alt yapıda antrenmanları suni çimde, maçları çim sahada oynamalarından kaynaklanıyor”dedi.

FİKSTÜR AVANTAJI KİMDE?

Fikstür avantajını da değerlendiren Çapa, “Küme düşme hattındaki takımlara göre fikstür avantajı bizde görünüyor. Son iki haftaya matematiksel olarak rahat gireriz.

Önümüzdeki sezonda hedeften çok borcu ödemenin planlaması yapılmalı. 3 sene içinde iskelet kadronun tamamını alt yapıdan oluşturabilirsek başarı yakalanır.”

Editör: TE Bilişim