Eskişehirspor Başkanı Osman Taş Kanlı Kavak'ta bulunan alt yapı okulunu ziyaret etti. Yaz okuluna katılan sporcular ile yakından ilgilenen Taş velilerle de sohbet etti. Osman Taş çocuklarının antrenmanını izleyen velilere de çay ikramında bulundu. Bir çok veli ve sporcu fotoğraf çektirmek için adeta bir biri ile yarıştı. Veliler Osman Taş'a takımın durumunu da sorarak başarı dileklerinde bulundu. Osman Taş da; "Her şey iyi olacak"şeklinde cevap verdi.

 Ziyaret ve çalışmalar ile ilgili bilgi veren Alt yapı Koordinatörü Serdal Eroy, Eskişehirspor’un kurtuluşunun alt yapıda olduğunun altını çizdi. Başkan OsmanTaş’ın alt yapıyı sık sık ziyaret ettiğini kaydeden Eroy, son ziyaretinde Taş’ın lisanslı alt yapı oyuncularının sigortalı yapılmasını istediğini belirtti.  

Eskişehirspor altyapısı yeniden yapılanma içinde olduğunu kaydeden Eroy, “ Eskişehirspor’un kurtuluşu altyapıdan geçer. Bu büyük borcun ödenmesi için alt yapıdan iyi oyuncuların gelmesi lazım. Bu yönetim kurulu çalışıyor, Eskişehir’e bir şeyler vermek istiyor.

Kalkınmanın alt yapıdan olacağını bilen insanlardan kurulu. Başkanımızın buraya ikinci gelişi. Veliler ile görüşüyor. 12 yaşına kadar takımlarımız Kanlı Kavak tesislerimizde eğitim görüyor. Projelerimiz hayata geçince Eskişehirspor futbol okulu yaz kış devam edecek. Gökmeydan’a belediye başkanlarımız ve STK’ların desteği ile bir tesis yapacağız.

Başkanımız Osman Taş’ın talimatı ile alt yapıdaki lisanslı her futbolcuyu sigortalı yapacağız. Sakatlık anında en iyi hastanelerde tedavi görecekler. Ekonomik yük olmadan çözülecek. İyi yoldayız. Yönetimden ilgi, alaka var. Şehirden alt yapı için bir şeyler istiyoruz. Herkes de memnuniyet ile karşılıyor”dedi.

ESKİŞEHİRSPOR KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN GETİRECEĞİZ

Birlik beraberliğin sağlanması durumunda Eskişehirspor’un kurtulabileceğini belirten Eroy, “Bizim hedefimiz alt yapıdan 1-2 futbolcuyu üst yapıya vererek katkıda bulunmak. Böylece  Alperler, Dorukhanlar, çıkararak borçları ödeme çabası içinde olunacak. Bu şekilde gidersek Eskişehirspor’un şanına yakışır bir kulüp olacak. Eskişehirspor kültürünü yeniden getireceğiz. Alt yapıdan 6-7 oyuncu A takıma alınır. Onların içinden bir kısmı A takımda oynar bir kısmı da satılırdı. Bu kültürü tekrar aşılayacağız. Eskişehirspor Eskişehirlilerin takımıdır”şeklinde konuştu.

PARA TUZAĞINA DİKKAT

Şehir dışından gelip açılan yaz okullarının para tuzağı olduğunu iddia eden Eroy, “Tüm Eskişehirliler şehir dışından gelip açılan spor okullarına tenezül etmesinler. Eskişehirspor’unda spor okulu vardır. Çok deneyimli hocalar ile çalışmaktadır. Gelsinler çalışmalarımızı görsünler.

Diğer büyük kulüplerin açtıkları okullar rant kapısıdır. Velilere para tuzağıdır. Eskişehirspor ilerisi olan bir alt yapıya sahiptir. Gelsinler görsünler ondan sonra karar versinler.

İstanbul’da bir takımın hocası Pazartesi’den Cuma’ya kadar postacılık yapıyor, hafta sonu Eskişehir’de yaz okulu çalıştırıyor. Aylık Eskişehirlilerin 50 bin TL’sini götürüyorlar. Alt yapıyı geliştireceğiz. İddialıyız bunu başaracağız. Tüm çocuklara Eskişehirspor sevgisini aşılayacağız”dedi.

Editör: TE Bilişim