Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen  ve 10 ili kapsayan “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesinin 2. ayağı ilimizde gerçekleşti. Proje Çeşitli sosyal ve toplumsal nedenlerle genç yaşta suça karışmış olan, cezası nedeniyle Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan 14-29 yaş aralığındaki gençlerin, futbol hayatına nokta koymuş olan efsane futbolcularla bir araya gelerek sosyalleşme ve rehabilitasyon çalışmalarına katkı sunulmasını amaçlıyor.

 

 Proje kapsamında, eski milli futbolcular; Oğuz Çetin, Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Semih Yuvakuran ve Hasan Şaş, Eskişehir H Tipi Cezaevinde yapılacak etkinliğe katılmak için ilimize geldiler. Program GSB Proje ve Koordinasyon Daire Başkanı Ahmet Ermiş , İl Müdürümüz Hüseyin Aksoy ve eski futbolcularımızın Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etmesiyle başladı.

 

 

Eskişehir Cezaevinde programın ikinci bölümü gerçekleşti.Burada Efsane Futbolcular ve gençler birlikte yemek yedi ve yemek akabinde sohbet mahiyetinde söyleşi programı gerçekleştirildi. Söyleşi programından sonra gençler ve Futbolcular arasında bir gösteri maçı düzenlendi. Müsabakanın ardından hediyeler takdim edilerek program son buldu.

Editör: TE Bilişim