Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Polonya kampında açıklamalarda bulundu. Kampı değerlendiren Çapa, “Gönül isterdiki tam tam kadro buraya gelelim. Bazı arkadaşların askerde olması, bazılarının da vizesi yetişmediği için tam istediğimiz kadro ile gelemedik. İnşallah bundan sonraki kampta tam kadro çalışma fırsatı yakalarız. 5 gün içinde 8 antrenman yaptık, gayette olumlu geçti. Altyapıdan yeni katılan arkadaşlar var. Transfer yasağı nedeniyle dışarıdan oyuncu alamıyoruz, altyapıdaki arkadaşları değerlendiriyoruz. Onları görme adına da kamp gayet olumlu geçiyor.

Buradaki kampı tamamladıktan sonra oyuncularımıza 1-2 gün izin verip ondan sonra ikinci etap kampı için Afyonkarahisar’a geçeceğiz. Burada Cumartesi günü bir hazırlık maçı oynayacağız. Afyonkarahisar’da 6-7 hazırlık maçı oynayarak lige hazır olacağız”dedi.

Türk futbolu gurbetçi oyunculara yöneliyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Çapa, “Eğitim ve ekonomik şartlar etken. Kurun yükselmesinden sonra kaliteli yabancı futbolcu getirme şansı azaldı. Bundan dolayı daha çok genç oyuncular tercih ediliyor. Süper Lig takımları bu sene daha çok TFF 1. Ligdeki genç oyuncuları tercih etti. Takıların ekonomik tablosu çok iç açıcı değil. Kulüpler almaktan ziyade satmak için projeler oluşturuyor. Bu da Türk futbolu adına olumlu…Bu bir süreç, 5-6 yıl sonra bizimde Avrupa’da oynayan futbolcu sayısı çok olacağını düşünüyorum”şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilişim