Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan kahvaltılı toplantıda hem gazetecilerin sorularını yanıtladı hem de ligle ilgili, yeni seçilecek başkan ve yöneticilerle ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Sosyal medya üzerinden özellikle gençlerin kendisine yönelik eleştirilerine değinen Demirbakan, “Genç nesil bizi bilmiyor.  Geçmişimizi bilmiyor ispatlanmış başarılarımız var. Bizleri eleştiriyorlar sosyal medyada” diye sitemde bulundu.

Lige eksi puanlara başladıklarını belirten Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, lige başladıklarını eksi puanla başladıklarını kaydeden  “Eksi 5 idik bir hafta sonra eksi 9 oldu. Ben eksi 12'ye de razıydım. 80 puanın olduğu yerlerde 9-12 puan hiç bir şey değil, rahat rahat üstesinden gelinebilir, işi bilirsen. Bilmezsen mazeret uydurursunuz, sağa sola saldırırsın, ağlarsın. Bizde mazeret, şikayet yok.

Eskişehirspor'a layık olmaya çalışacağız. Eskişehirspor’un adına maneviyat şahsiyatına yakışır şeklinde puanlar alacağız.  Benim görevim 7 dönümlük saha, diğer tarafları beni ilgilendirmez.

Emniyet müdürümüz davet etti gittik, o günkü sorunlarımızı çözdü.                     

400 kişilik kumanyasını gerçekleştirdi. Yakıtını halletti, belediyelerimiz de çok şeyler yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni seçilecek olan Eskişehirspor başkan ve yöneticilerinden tek isteğinin her maç sonrası oyuncularına prim verilmesini isteyen Demirbakan şunları söyledi:

“Benim istediğim tek şey, Eskişehirspor'a yakışan bir yönetim ve başkan. Para demiyorum, para ikinci planda. Güvenilir sözü geçen lobisi olan öyle bir başkan. Türkiye genelinde bizi temsil edecek bir başkan. 

Kongre öncesi her seferinde boş vaatlerle(boş olduğunu biliyoruz) öyle insanlar çıkıyor ki, amatör kulüplerinde bile idareci olamazlar ama Eskişehirspor'a talip oluyor. Eskişehirspor'un ismine zarar verir.

Kongre zamanında medyada yer almak için gerçekleşmesi mümkün olmayacak vaatler dile getiriyorlar. Çıkmasın bunlar. Yeter ki huzur olsun, beklenti olmasın. Vaatler yerine gerçekler olsun. Geçmişte bunları gördük. Tutarlı olsun.

Eskişehirspor'a yakışır bir yönetim. Biz büyük bir camiayız.

Seviye düşmüş, dejener olmuş. Özellikle itibar geri gelmeli. Benden önceki yanlışlarda vardı. Biz bunları yavaş yavaş düzelttik.

Borç bu kadar açılmaz,  çok açılmışlar, vaatlerle,  10 liralık futbolcuya 500 lira vermişler gibi,... Geçmişin yanlışlarından ders alalım.

Gelecekte inşallah bugünleri, yaşananları düşünürler ona göre hareket ederler. Yine basit bir maça 500 bin lira prim vermezler.

Yönetimlerin devamlılığı olsun, böyle 2 ayda bir kongre olmasın. Güvenilir biri olsun, para ikinci planda. Önceli güvenebilir, yönetici kulübe ekonomik kaynak bulmak.

Güven, güven, güven. Geçmişte son dönemlerde Eskişehirspor'un itibarını geri getirmek. “

Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

-Oyuncuları nasıl motive ediyorsunuz

Onların ne yapabileceği önemli. Benim ne kadar istediğim önemli değil. Çocuklar yapamadıkları veya yapmayı istemediklerinde bizimki hiç olur. Hepsine teşekkür ediyorum. Maç disipline, antrenman disipline, mesleklere gösterdikleri saygıya teşekkür ediyorum. Aynı tavır içinde olacaklarına inanıyorum.

-İlk yarıda kalan maçlarda kaç puan alırız

Ben rakam vermem. Kalan 69 puanın 30'nu kaybetsek de bu ligde kalıyoruz. 25'ni kaybetse kalırız. Bir iki maç kaybedilince hiç kimse telaşı girmemeli. Sahaya çıkıp her şeyi yapabilecek bir kadromuz var.

Başarı zor şartlarda elde edinilene denir. Kolay işi her kez yapar. Önemli olan her olay kendi şartlarında değerlendirilir. Borçları olmayan, alacaklarını zamanında alan bir kulüpte dörtlü dörtlük bir kulüpte çalışmak var. Ve bir de bu şartlarda çalışmak var.

Ben bunları kazanmak,  kazanmak olarak görüyorum. Bizim başarımız hedeflediğimiz bu şartlarda puana ulaşmak o zaman başarı olur.

Bizim yaşadığımızı bir çok kulüpte de yaşanıyor. Futbolcu hiç bir sorunu olmayacak onlar gibi kalkacak. Alacaklarımızı yarın mı verirler öbür gün mü verirler bunları düşünüyor?. Onların böyle sorunları yok. Sosyal medya bizi eleştiriyorlar, orada kulüplerle ve futbolcularla bakarak.  Bu eleştirileri yapanlar, klavye delikanlıları.

Çocuklar sorunla yatıyorlar. Benim bir oyuncum sabah 6'ya kadar uyuyamadı, ne yapacaksın. Sabah antrenmana çıkacak. Bizde maalesef yabancı hayranlığı var.

Bilgisi olmadan fikir sahibi olunmaz. Biz ürettik, biz üreteceğiz.

-Şimdi taraftarda ve Eskişehirlilerde kümede kalırız inancı çoğaldı, güven aşıladınız. Sezon sonu en azından sıkıntılara rağmen ligde kalırız.

Ben yönlendiririm.  Örneğin bir maça 100 bin lira prim verdirtmem. Yavaş derim bugün verirsen yarın 200 bin ister diye yönlendiririm. Avantaj ve dezavantajı söylerim.

Eskişehirspor kulübünün sorunu inanın çok zor değil. Buraya beni Osman Taş getirdi, kendisine teşekkür ederim. O çağırdı geldim. Benim istediğim tek şey bana her maçtan sonra maç bittikten sonra birinci gününde primleri ödeyin. Nisan ayında ligde kaldığımızı görürsünüz dedim. Ama olmadı.

Soyunma odasına para getirmek oyuncuyu aşağılamaktır, yanlıştır. Maç 3 gün kala para konusunu konuşmalarına karşıyım. Maça yakın bir sürede paradan söz etmek olmaz.  

Sıkıntılar yaşadık biliyorsunuz futbolcular iki gün antrenmana çıkmadılar. Müdahale etmedim haklılar. Bugün veririz, yarın veririz demekle olmuyor, şimdi olmuyorsa bir hafta sonrada olmayacak. Yolumuz açık. Bize maçtan sonra prim versinler, Nisan ayına gelince bu takım ligde kaldığını kesinleştirir.

Bundan sonra gelen yönetim bu konulara dikkat ederse en azından huzur olur. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz.

Huzurda çocuklarda akşam yattığında borcumu nasıl ödeyebilirim, diye düşünmesin. Yediğimiz gollere bakın, doğru dürüst yemedik. Rakibin attığı gol yok. Bizim hatalarımızdan gol yedik. Konsantrasyon hatası. Sağlıklı düşünmeyen bir çocuğa hadi demenle  bir şey olmaz.”                                                                                 

Editör: TE Bilişim