Eskişehir Alt Yapı Derneği'nin Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören'in isteği ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından ihaleye çıkartılmasının tepkileri sürüyor.

Alt Yapı Derneği'nin tesisini  imece usulü arkadaşları ile yapılmasını sağlayan Eskişehirspor'un efsane kaptanı İsmail Arca son yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

Bu hamlenin Eskişehirspor için çalışan derneğin kapanması anlamına geleceğini kaydeden Arca, "Hazır ve başarılı bir sisteme müdahale etmek doğru değil. Alt yapıya bu kadar önem veriyorlarsa Odunpazarı Belediyesi destekli kendileri de bir tesis yapabilirler"dedi.

ÖLÜMDEN DÖNDÜM

Tesis yapılırken ölümden döndüğünü kaydeden Arca, "Tesisleri belediyeler, milletvekilleri, bakanlar ve Eskişehir halkından destek alarak yaptık. Birisi çimentosunu aldı, başkası kiremidini karşıladı. Destek olanlara teşekkür ediyorum. Eskişehirspor adına yapsaydık bugün bu tesis ortada yoktu. Satılıp parası har vurup harman savrulmuştu. O yüzden Eskişehir Alt Yapı Derneği'ni kurduk.

1999 yılında Eskişehirspor alt yapı koordinatörlüğüne geldiğimde alt yapı çok kötü durumdaydı. Malzemecisine, antrenörüne para veremiyor, forma alamıyor kiralık küçük bir odada çocuklar  antrenman için hazırlanıyordu. Otobüsler ile çayırlık alanlara antrenmanlara gidiliyordu. Bu durumu görünce Eskişehirspor'a kalıcı bir sistem kurmak için kendi kendime söz verdim.

O dönem bir çok kulübe örnek olacak bir yapı oluşturduk.  Dönemin Eskişehirspor Başkanı Ahmet Sezer ile görüşerek alt yapıyı sorumluluğumuza alabileceğimizi söyledik. Bu teklif onlar için biçilmez kaftandı. Hemen kabul ettiler. Eskişehirspor adına çalışan bir dernek kurmuştuk. Tek hedef Eskişehirspor'a futbolcu yetiştirmekti ve bunu da yıllarca devam ettirdiler"dedi.

İhaleye çıkartılıyor ne olacağı belli olmayan bir durum söz konusu. Ne den bir kulüp kapatılarak böyle birşey yapılmak isteniyor anlamıyorum. Kendileri de bir tesis yapabilirler. Böylece bir kulüp kapanmadan yeni bir sistem oluşturulmuş olur. Bu en doğru olan durumdur.

Benim bedduam tutar, hakkımı helal etmem"dedi.

Editör: TE Bilişim