açıklamaların tamamını videodan izeleye bilirsiniz

Eskişehirspor’un mali genel kurulunda konuşan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, yaptığı uzun konuşmada, hem borcu hem de kalem kalem borcun kimlere olduğunu açıkladı. 

116 milyon TL borca rağmen, “Her kulübün borcu olduğunu ve bu borcun ödenemez borç olmadığını vurgulayarak” umut dağıtan Halil Ünal, Eskişehir’deki herkese tarihi bir çağrı yaparak, ‘konsensus’ sağlanmasını istedi. 

Öncelikle şehrin üzerindeki ölü toprağının kalkması gerektiğini vurgulayan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, “Değerli büyüklerimiz, taraftarlarımız, kongre üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Bakanımız, belediye başkanlarımız, iş adamlarımız yeraldığı bir konsensus kuralım. Bunu başarırsak, kons ensus bu borcun altından kalkar” dedi. 

Kendisinin Eskişehirspor aşığı işadamları ile diyalog kurduğunu belirterek, “Pazartesi gününden itibaren hemen toplantılar yaparak bir hafta içinde bu konsensus sağlayalım. Kim başkan olursa olsun bu konsensus kaynakları bulalım. İyi gidecek sistemi kuralım. Yeni bir yol haritası oluşturalım” diye konuştu. 

Eskişehirspor’un mali genel kurulunda eski kulüp başkanı Mesut Hoşçan’a sert eleştirilerde bulunan Eskişehirspor Kulüp başkanı Halil Ünal, gazetelere verilen ilanlara üzüldüğünü söyledi. Ünal, GHS İl müdürü Aksoy’u da Eskişehirspor’un istediği arazi için olumsuz yanıt verdiği için tepki gösterdi.

Başka kedisi, yönetim kurulu ve tüm Eskişehirspor taraftarlarının Antalya’dan bozuk bir moralle dönüldüğünü bir dönemde gazetelere verilen ilana çok üzüldüğünü vurgulayan Ünal,  mahkemelerde yargılanarak berat edilip buraya geldiğini ifade ederek, Hoşçan’ı mahkeme verdiğini “Şimdi o da mahkemede hesap versin, gelip aklansın” dedi. 

Verdikleri ilanda oyuncuların bazı alacaklarının verildiği ile ilgili iddialara banka dekontları göstererek yanıt veren Ünal, “Hangisini ödediniz, işte bu dekontlar biz ödüyoruz. Alacaklarımıza temlik koydurmuşlar. Eskişehirspor’un kasasına delikli kuruş girmiyor. Hoşçan’ın ismini almaya gerek yok takımı düşüren adamdır” diye sert tepki gösterdi. 

Eskişehirspor’a yeni kaynaklar yaratmak için çalıştıklarını vurgulayan Ünal’ın eleştirileri oklarına Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy’da hedef oldu. 

Yeni Eskişehir Stadyumu’nun yanında 15 metrekarelik bir yer bulunduğunu kaydeden Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, “Bu yeri Eskişehirspor’a uzun süreli kiralanmasını istedik. Burada alış veriş merkezleri, benzin istasyonu yapılabilir ve Eskişehirspor’a büyük bir gelir getirir düşüncesi ile bu projeyi gündeme getirdi. Gençlik ve Spor Bakanımıza bunu ilettik, Sayın bakanımız hemen bunun prosedürü gerçekleştirilsin diye Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürüne gerekli talimatı verdi. Sayın Genel müdürümüzü de bu konuda ikna ettik. Yani bakan ve genel müdürün olabilir dediği bir işi buradaki il müdürümüz olumsuz yanıt verdi” dedi. 

İl Müdürü Hüseyin Aksoy’un bu yerle ilgili genel müdürlüğe olumsuz yazı gönderdiğini belirten Ünal, “Bakanlığı, genel müdürlüğü aştık ama Eskişehir’de bir il müdürünü aşamadık. Bu nasıl Eskişehirlilik, Eskişehirspor’a nasıl bir destektir? Bu konuyla ilgili yine girişimlerde bulunacağız” diye eleştirilerini sürdürdü. 

Editör: TE Bilişim