Eskişehirspor eski başkanlardan Halil Ünal, mevcut başkan Sinan Özeçoğlu'nun Samsun deplasmanına uçak kaldırılması ve başkanların maça gelmemesi ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt niteliğinde bir açıklama yaptı.

Ünal ayrıca Eskişehirspor'un içine çekilen oyunu da bozacaklarını belirterek adli mercilere başvurulduğunu kaydetti.

Hesap soracağını kaydeden Ünal şöyle konuştu; Kendilerinin uçak kaldırmak için çalışma yaptığını ancak bunun Özeçoğlu tarafından reddedildiğini kaydeden Ünal şunları söyledi; "Bildiğiniz gibi Eskişehirspor Başkanı Sinan Özeçoğlu, başkanlığı bıraktığını açıklamış ve genel kurul kararı almıştır. Ertelenen genel kurulda geçtiğimiz çarşamba, salona gelerek, düşüncelerimizi ifade ederek; Eskişehirspor'umuzun geleceği ile ilgili diğer başkanlarla birlikte Özeçoğlu2na desteğimizi açıkça ifade etmiş ve bırakmaması gerektiğini belitmiş ve bununla ilgili Özeçoğlu'nun da olduğu bir dizi toplantılar yapmıştık. Ancak, Özeçoğlu, kararından dönmeyeceğini belirtmeye devam etmiştir. Bizler de böyle bir durumda Eskişehirspor'umuz için ne yapabilirizi düşünmeye başladık ve bir dizi çalışma yapmakta iken, ki bunlardan biri Samsun deplasmanına eski başkanlar olarak özel uçak kaldırılmazı idi. Sinan Özeçoğlu; özel uçağı daha önceden kendisi program yaptığı gerekçesi ile reddetti.

GEREKLİ HESABI YARGIYA VERECEKLERDİR

Değerli basın mensupları tüm bunlar yaşanırken ve şehirde birliktelik havası eserken Eskişehirsporumuzu kurtarmanın formülleri aranırken, bir gruba ait gazetelerin sürmanşetlerinde, sosyal medyalarında ve köşe yazılarında uçak konusu dahil edilerek, şaibe altında bırakacak, iftira dolu art niyetli yazılar yayınlanmış ve halâ da yayınlanmaya devam etmektedir. Bu konuya ilişkin adli merciler önünde gerekli suç duyurularında ve yasal başvurularda bulunulmuş olup, bu grup ve tetikçileri gerekli hesabı yargıya vereceklerdir. Her zaman yaptığım gibi Eskişehirsporumuz ile ilgili tüm iftira ve karalamalara, cevap ve görüşlerimi genel kurulda hepinizin önünde belirterek, hesabını soracağım.

Tüm bunlar gösteriyor ki Eskişehirsporumuz, Sinan Özeçoğlu ve yardımcısının umurunda değil. Onlar bizden sonra tufan olsun diyorlar. Ancak biz bu oyunu bozacağız. Eskişehirspor’a bu kötülüğün yapılmasına izin vermeyeceğiz. Şu ana kadar geçirilen süre ve kararsız tutumları, Eskişehirsporumuzun marka değerine ve itibarına zarar vermeye devam etmektedir. Tavsiyem, Sinan Özeçoğlu Çarşamba günü kongreye net ve kararlı gelsin. Devam edecekse listesini açıklasın. Biz de gereken desteği verelim, devam etsin. Aksi bir durum söz konusu ise de onların beklediği ve sandığı gibi olmayacağını bilmelidirler. Çünkü Eskişehirspor sahipsiz ve umutsuz değildir."

Halil Ünal uçak anlaşmasını da kamuoyu ile paylaştı

Editör: TE Bilişim