Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. Transfer yasağı, Balıkesir maçı ve son yaşananlarla ilgili konuşan Çapa, “Dün teknik direktörlük kariyerimin değil hayatımın unutulmaz günlerinden biriydi. Yıllardır hayalini kurduğum bir buluşmaydı. Ne mutlu ki Eskişehirspor taraftarıyla böyle bir akşamda buluştum.

Bizim çocuklar büyük iş başardı. Taraftarımız büyük iş başardı. Futbolu bilen herkes farkında: Eskişehirspor bu oyunu taraftarıyla birlikte oynuyor.

Gencecik çocukları, oynayanları, lisansları çıkmadığı için oynayamayanları, çalışanları, gazetecileri, taraftarı ve yöneticileriyle bütün camiayı birleştiren bir akşamdı. Şimdi görevimiz bu atmosferi yaşatmak.

Önümüzde sayılı günler var. Artık destek vermeyenlere sitem etmek yerine destek vereceklere alkış, vefa, saygı vaat etmeliyiz. Eskişehirspor camiası çözümü getirecek olanları unutmayacaktır, demeliyiz.

Yarın bayram, bayramın sevgisini, saygısını, coşkusunu çoğaltalım ki bayram bitmeden alacağımız haberler de güzel olsun.

Yaşananlar düşünüldüğünde dün aldığımız 1 puan hiç bitmeyecek bir bayram şekeridir. Eskişehirsporlulara, Eskişehir'e armağan olsun.

Yaşamış olduğumuz süreç kolay bir süreç değil. Hangi kadro ile oynayacağımız belli olmuyor. Transfer yasağından dolayı elimizde olan 15 lisanslı futbolcuyu oynatabiliyoruz. Transfer yasağı açılsa da Eskişehirspor’u zor günler bekliyor. Balıkesir maçındaki mücadele gelecek için umut verse de lig uzun bir maraton formsuzluk, sakatlık, cezalar duruma düşme var. 15 tane futbolcunda olunca daha fazla bir şey söylemeye de gerek yok. Şehir olarak ülke olarak bu sorunu çözmek zorundayız.

Transfer yasağının kaldırılması için çaba çok fazlasıyla var. Başkan ve yöneticiler bu yasağın kalkması için uğraş veriyor.  60’a yakın dosya var. Çözülmüş 52-53 dosya var. Kalan dosyalar da kolay çözüleceğe benzemiyor. Çünkü futbolcularla görüşüldü. Yöneticiler, devlet büyükleri, bizler görüştük ama bu arkadaşlar bu konuda yardımcı olmak istemiyorlar. Buda kulübün önünü kapatmış oluyor. Oynayamayan futbolcuları bu durum çok etkiliyor. Bu durum sadece bizi değil şehri de etkiliyor. Şehir Eskişehirspor ile yatıp kalkıyor. Bu sorunu çözmek zorundayız.

Diğer kulüplere bakıyorsunuz destek sağlanıyor. Şuanda suni yaşıyoruz. Heran fişimiz çekilecek mi yoksa tekrar hayata dönecekmiyiz diyerek yaşıyoruz. Taraftarın futbolcularını nasıl ateşlediğini Balıkesir maçında gördük. Süper Lig dahil ikinci bir taraftar görmedim. 77 bin Passo Lig satan bir kulüpten bahsediyoruz. Taraftar gurupları, valimiz, Mustafa Destici bey destek vermeye çalışıyor. Bu çalışmalar sonuç alsın ki önümüzdeki maça nefes alarak çıkabilelim.”dedi.

Editör: TE Bilişim