AÇIKLAMALARI VİDEODAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Eskişehirspor Başkanı Sinan Özeçoğlu basın toplantısı düzenledi. FİFA tarafından kesinleşmiş 2 dönem transfer yasağının kaldırılmasının mümkün olmadığını kaydeden Özeçoğlu, kamuoyunda dolaşan söyleşilerin mümkün olmadığını kaydetti. Eski yönetici Erdal Şahbaz’ın icra takibi başlatılmasına tepki gösterdi. Bundan sonra 1 kuruşun hesabını soracaklarını belirtti.

Özeçoğlu şunları söyledi: 

Geçen hafta Lig başladı. İlk maçımızı oynadık. Pazar günü TFF 1.Lig’in 2.haftasında evimizde Elazığspor ile oynayacağız. Geldiğimizde transfer yasağı olduğunu ve yaklaşık 20-21 milyon TL’ye herkes bu cezanın kaldırılacağını biliyorduk. Fakat daha sonraki süreçte borç 37-40 milyon TL civarına yükseldi. Bununla ilgili son günlerde, şahsıma ve yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımıza bu cezanın 15 milyon TL ile kaldırılabileceğini söyleyen arkadaşlarımız var. 15 milyon TL’yi ben veriyorum. Eğer bu cezayı kaldırabiliyorlar ise, yarın kaldırsınlar. FIFA’dan gelen bir yazı var. Burada, 2 dönem transfer yasağının olduğunu belirten, FIFA’nın vermiş olduğu bir ceza var. Bu çok işi bilen, arkadaşlarımız bizim anlamadığımız, bilmediğimiz bir yöntem varsa, lütfen bize gelsinler. Nasıl çözebileceklerini söylesinler. Bizlerde yarın 15 milyon TL verelim. Cezayı kaldırsınlar. En azından kulübümüz de, rahatlasın. Transfer dönemi, hala devam ediyor. Alabileceğimiz oyuncular da varsa, bu oyuncuları da alalım. 


Benim bildiğim kadarıyla, Eskişehirspor Kulübü Derneği var. Bir de Eskişehirspor Kulübü İktisadi İşletmesi var. Yüzlerce yönetici bugüne kadar kulüpte yöneticilik yapmış. Yönetici olmak erdemlilik, fedakarlık gerektirir. Bugüne kadar da kulübe, bağışta bulunan ya da daha sonra almak kaydıyla nakdi yardımda bulunan yöneticilerimiz vardır. Şehirde, bu fedakarlığı göstermiş birçok yönetici arkadaşlarımız da vardır. Bu fedakarlığı göstermiş yönetici arkadaşlarıma da şu an Eskişehirspor Kulüp Başkanı olarak, teşekkür ediyorum. Kongre ve Divan Kurulu sürecinde kulübümüz adına etik olmayan işlemler yapılmış. Eskişehirspor Kulübü’ne verdiğiniz parayı, Eskişehirspor Kulübü’nün İktisadi İşletmesi’nden daha sonra senet düzenleyerek almaya çalışmak zaten kanuna aykırıdır. Normal değil. Örneğin; Bir İstanbul firmasının 650 bin TL alacağı var. Rica ettik, kendileri Eskişehirspor’a katkı olması anlamında borcunu, 2 sene sonraya vade farksız almayı kabul ettiler. Bankaya da teşekkür ediyorum. Kulüp adına biz fedakarlık yaparken, bankalar temliği kaldırabiliyorsa, İstanbul firması bunu yapıyorsa, Eskişehir’li yönetici arkadaşlarımızın da bu fedakarlığı göstermesini beklerdik. Ama ne yazık ki, daha önce kongre sürecinde düzenlenen senetten dolayı, şu an kulübümüzde icra var. Bu senet İktisadi İşletme kayıtlarında bulunmuyor. Bununla ilgili Avukat arkadaşımız, gerekli işlemlere başladı. Onun dışında haberimiz yokken, bir senet daha çıktı. Senedi alan arkadaşımızı aradık. Kulübümüze katkılar sağlamışsınız, bu anlamda teşekkür ederiz. Şuan kulüpten, daha önceki yönetimden yönetici arkadaşlarımın yaklaşık 11 milyon TL alacakları var.

Kulüpte, kimsenin alacağı kalmamış. En azından bugün kulübün maddi anlamda sıkıntıları var. Elbette, bu parada kulübün borcunu bitirmeyecek. Arkadaşın alacağının, kendisini zor durumda bırakacağını düşünmüyorum. Yöneticilik, yaptıysa zor duruma düşürmeyecektir. Gelecek para kadar senet düzenlenmesi etik değil. Madem tamamını, arkadaşımızın 819 bin TL alacağı vardı. Neden icrayı 819 bin TL koymadılar da, 200 bin dolarlık koydular. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Şu an incelemeler devam ediyor. Eskişehirspor Kulüp Başkanı olarak, camiamıza ve taraftarımıza söz veriyorum. Hiçbir şeyi saklamadan önümüze gelen dosya ile ilgili,  gerekli ne işlem varsa, onları yapacağız. Kamuoyunun ve taraftarımızın önünde söz veriyorum. Bundan sonra kulübün 1 lirasının dahi hesabını vereceğiz. Yalnız kalsak dahil, kulübün 1 lirasına bile zeval gelmemesi anlamında ne gerekiyorsa, hepsini yapacağız. Kimse buradan parasını almasın demiyoruz. İnsanlar, parasını alsın. Fakat yöneticiliğini yaptığınız dönemdeki, yönetim kurulu olarak paranızı almıyorsunuz, bu parayı benden istiyorsunuz. Bence bu da etik değil. O zaman insanlar, yönetim, zamanındaki alacakları varsa diğer yöneticiler nasıl aldıysa, bu arkadaşımız da almalıydı diye düşünüyorum. Tekrar hatırlatıyorum. Transfer cezası yasağını 15 milyon TL’ye kaldırırım diyen arkadaşımız garanti veriyorsa, yarın 15 milyon TL’yi arkadaşımızın hesabına havale yapıp, takımımızın en azından cezasını kaldırmasını istiyoruz. Biz bilmiyoruz, bilen arkadaşlarımız yardımcı olurlar ise, onlara da teşekkür ederiz. Eskişehir halkı onlara minnettar olur.” dedi.

Editör: TE Bilişim