İşitme Özürlü Çocukları Eğitim ve Araştırma Vakfı ile Eskişehir Hentbol Spor Kulübü Türkiye’de bir ilki başardı. İÇEM Vakfı Hentbol Kulübü olarak her ekibin sporcuları bir araya gelerek Eskişehir’i hentbol liglerinde temsil edecek.

Tanıtım toplantısı yapıldı

Yeni kurulan İÇEM Hentbol Spor Kulübü’nün tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İşitme Özürlü Çocukları Eğitim ve Araştırma Vakfı Kulüp Başkanı Kerim Can Apaydın, Eskişehir Hentbol Spor Kulübü Sinan Öner, İÇEM Vakfı Hentbol Kulübü Antrenörü Rıdvan Söğüt, yönetici Saadet Yörükçü katıldı.

Model bir proje

Toplantıda öncelikle söz alan Kerem Can Apaydın, “İÇEM, olarak işitme engelli çocukların kişisel gelişimine, toplumsallaşmasına uzun yıllardır katkı yapıyoruz. Bu konuda Türkiye’nin öncü kurumu olduk. Şimdi, heyecan verici bir öncülük için kolları sıvıyoruz. İşitme engelli sporcular ile engelsiz sporcuların bir arada mücadele edeceği bir kulüp ile iş birliği yapacağız. Eskişehir Hentbol spor kulübü ile birlikte, belki dünyaya model olabilecek bir proje geliştiriyoruz” dedi.

Birlikte mücadele edecekler

Toplantıda konuşan Eskişehir Hentbol Spor Kulüp Başkanı Sinan Öner ise, “Eskişehir Hentbol spor kulübü, toplumsal misyonu önceleyen bir anlayışla kuruldu. Sporu yarışmacı dar bir alanda değil, çok daha derin ve geniş bir toplumsal gelişim odağında görüyor.  Engellilere yönelik sporların çeşitli federasyonlar aracılığıyla giderek güçlendiğine tanık oluyoruz. Hentbol kulübümüz işitme engelli sporcular, engelsiz sporcularla birlikte yarışmacı bir ligde mücadele etme olanağı bulacak. Bu bir ilk olacak” dedi. 

Ligleri belli olacak

Yeni kurulan İÇEM Vakfı Hentbol Kulübü yeni sezon hazırlıklarına başladı. Takımın antrenörlüğünü Rıdvan Söğüt yapıyor. Takımın 2021-2022 sezonunda hangi ligde mücadele edeceği birkaç gün içinde belli olacak. Temsilcimiz ya 1. Lig’de ya da 2. Lig’de boy gösterecek.

Editör: TE Bilişim