Eskişehir Basket’in yıldız oyuncusu Buğrahan Tuncer Anadolu Efes ile sözleşme imzalamaya çok yakın. Sezon bitiminin ardından yıldız oyuncu ile prensipte anlaşma sağlayan Anadolu Efes, Eskişehir Basket kulübü ile görüşmelere başlamıştı. Uzun süren görüşmelerin ardından kulüplerin anlaşmaya vardığı öğrenildi. Buğrahan Tuncer’in birkaç gün içinde yeni kulübü Anadolu Efes’e imza atması bekleniyor.

Şampiyon belli olabilir

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 5. maçında Fenerbahçe Doğuş, bugün TOFAŞ'ı ağırlayacak. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilecek olan karşılaşma, saat 21.00'de başlayacak ve beIN SPORTS HD3'ten yayınlanacak. Toplam 4 galibiyete ulaşacak ekibin sezonu zirvede tamamlayacağı seride 3-1 önde bulunan Fenerbahçe Doğuş, yarın bir kez daha TOFAŞ'a üstünlük sağlaması durumunda şampiyonluğa ulaşacak. Müsabakayı Bursa temsilcisinin kazanması durumunda ise seri 6. maça uzayacak. Serinin ilk iki maçını 103-63 ve 86-78'lik skorlarla evinde Fenerbahçe Doğuş kazanırken, üçüncü maçı sahasında 91-88 üstün bitiren TOFAŞ, taraftarı önündeki ikinci maçta rakibine 95-77 yenildi.

Eurocup’a katılacaklar                                                                                          

Ligde final oynayan ve geçen sezon özel davet alan TOFAŞ'ın gelecek sezon da Eurocup'ta oynaması garanti. Türkiye'nin Eurocup'ta wild card dışında iki kontenjanı bulunuyor. TOFAŞ'tan sonra ikinci takımın Galatasaray veya Karşıyaka olması bekleniyor. Beşiktaş ve Banvit'in ise FIBA Şampiyonlar Ligi'ni tercih ettiği biliniyor. Galatasaray'ın önündeki engel ise mali sorumluluklarını nasıl yerine getirebileceği. Karşıyaka da basketbol kültürü ve taraftar kitlesi ile ULEB Yönetiminin kendi organizasyonunda görmek istediği bir takım. Galatasaray'ın Eurocup'a katılırsa çok büyük olasılıkla wild cardlardan biri Karşıyaka için kullanılacak ve böylece Türkiye'nin bu ligde üç takımı olacak.

Metecan Anadolu Efes’te

Anadolu Efes, Sakarya Büyükşehir Basketbol forması giyen James Metecan Birsen ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1995 doğumlu oyuncu 2.08 metre boyunda ve forvet pozisyonunda görev yapıyor. Metecan Birsen, Fenerbahçe altyapısında iki sezon görev yaptıktan sonra 2011-12 sezonunda A Takım’a yükseldi. 2014-15 sezonunda Eskişehir Basket’e transfer olan Birsen, takip eden iki sezonda ise İstanbul Büyükşehir Belediye takımında görev yaptı. Genç oyuncu geçtiğimiz sezon Sakarya Büyükşehir Basketbol takımında forma giydi.

Editör: TE Bilişim