Haber: Gökhan Koçal

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal dün yapmış olduğu açıklamada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i kulübe destek vermemekle eleştirmiş ve istifaya davet etmişti. Ünal’ın açıklamalarını esgazete.com’a değerlendiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Halil Ünal yanlış yaptı” dedi.

Başkan Halil  Ünal’ın iktidar baskısıyla belediyeleri hedef aldığını söyleyen Kurt, “Halil Başkan yanlış yaptı. Eskişehirspor hiçbir dönemde bu kadar politize olmamıştı. Belediye başkanları partili oldukları halde Eskişehirspor başkanı iken ne Selami Vardar, Sezai Aksoy ne de Aydın Arat açıktan particilik yapmadı. Eskişehirspor’un yeri ayrı bir yerdi. Ama ne yazık ki son 5-6 yıldır yani Eskişehirspor’un kötüleştiği dönemler Eskişehirspor’u AKP idare etti. Yönetim kurullarını AKP’liler yaptı. Paraları AKP’liler harcadı. Onlar topladı onlar harcadı. Kaç lira toplandığını Vali Güngör Azim Tuna’nın Eskişehirspor için kaç lira topladığını ve kaç lira harcadığını Eskişehirspor yöneticileri bilmiyor. Bu dönemde de AKP yönetimleri oluşturdu. İl başkanı tesislerde yattı ‘biz alacağız, halledeceğiz’ diye ne oldu.  5 kuruş faydaları olmadı. Sürekli baskı. Belediyelerle iş yaparsanız size yardım etmeyiz. Belediyelerden destek alırsanız size yardım etmeyiz.  Onlarda iktidardan daha büyük yardım umdukları için belediyelere böyle bir saldırıya geçtiler. Yanlıştır, doğru bulmuyorum. Yılmaz Hocanın Eskişehirspor’a verdiklerini hiç söylemediler ama hep vermedi diye yüklendiler. Bu doğru bir iş değil.  Halil Başkan doğru yapmamıştır” diye konuştu.

3 BELEDİYE ORTAK BİR KARAR ALACAĞIZ

Eskişehirspor konusunda 3 belediye ortak hareket edeceklerini ifade eden Kurt, “Ben Eskişehirsporluyum. Eskişehirspor’a desteğimi yaparım ama sonuçta AKP ile CHP arasında tercih yapılacaksa ben CHP’liyim. Dolayısıyla bu aşamadan sonra 3 belediye başkanı otururuz, stratejimizi belirleriz.  Eskişehirspor’a karşı nasıl davranacağımız konusunda bir karar veririz.  Bu kararımız ortak olur. Benim bireysel kararım olmaz” dedi.

BİZİM ADIMIZA KİMSE HARCAMA YAPMAYA KALKMASIN

Kurt, Halil Ünal’ın siyaseten yönlendirildiğini aktararak, “Halil Ünal balıklama dalmış bu işin içine. Şimdiye kadar sessizdi, idare ediyordu. Yılmaz Hocanın da açıklamasını dinledim, izledim. O işleri kim yaptı. Yılmaz Hoca istifa edince Eskişehirspor nasıl kurtuluyormuş. Şimdiye kadar Yılmaz Hoca şampiyonluklarını mı engelledi.  Herkes bir görev alıyorsa, bir sorumluluk alıyorsa hesabını kitabını yapacak ve ona göre o sorumluluğu üstlenecek. Benim adıma ya da Yılmaz Hoca’dan habersiz Yılmaz Hoca’nın adına hiç kimse harcamaya kalkmasın. Şık olmamış” ifadesinde bulundu.

BİLLBORADLARI ESKİŞEHİRSPOR VAKFI’NA VERDİK

Billboard konusunda ise Kurt, “Billboardlarla ilgili biz kendi değerlendirmemiz yaptık.  Kendi hukuki yorumumuzu  yaptık. Biz Eskişehirspor’a değil Eskişehirspor Vakfı’na  verdik bu billboardları. Eskişehirspor Vakfı, parayı doğru harcasa para kazanır. Doğru harcamazsa şimdiye kadar olduğu gibi paralar uçar gider. Sıkıntı yaşarlar. Biz Eskişehirspor’a verin parayı bir seferde alsın gitsin demedik.  Bu gelirler Eskişehirspor Vakfı’na bağışlansın. Eskişehirspor Vakfı da Eskişehirspor’a katkı sunsun diye verdik. Dolayısıyla o bizim aramızdaki ilişkilerdir” dedi.

Editör: TE Bilişim