Eskişehirspor Tribünleri olarak Eskişehirspor taraftarları tüm takımların taraftarlarına çağrıda bulunarak, “Aynı sevdayı yüreklerinde taşıyan insanlarsak, eğer kardeş olacaksak bu emanet kültürünü de bırakalım. Kimi niye vuruyoruz? Madem analar ağlamasın diyoruz, niye silahlanıp deplasmana gidiyoruz. Bundan sonra deplasman otobüsleri de taşlanmasın. Kimsenin burnu kanamasın” dedi.

Trafik kazasında ölen Ankaragüçlü iki taraftara ‘Allah’tan rahmet’ ve Ankaragücü taraftarlarına ‘başsağlığı’ dileğinde bulunan Eskişehirspor Trübünleri’nin çağrısı şöyle:

“Kaybettiğimiz iki tribüncü kardeşimiz sadece Ankaragücü'nün değil tüm ülkenin kardeşleridir. Çünkü gencecik iki kardeşimiz sevdalarıyla göçüp giderken tüm ülke tribünlerini birbiriyle kucaklaştırdı, aynı vatanın evladı olduğumuzu bize hatırlattı.

Tüm tribünler şapkalarını önüne koydu ve hiçbir zaman aklına getirmediği fakat aslında hepimizin sevdasının, emeğinin aynı olduğu gerçeğini bu elim olayda gördü.

Tüm ülke tribünlerine bizim bir çağrımız olacak. Biz uzun zamandır deplasmanlara emanetlerle gitmiyoruz. Aynı sevdayı yüreklerinde taşıyan insanlarsak, eğer kardeş olacaksak bu emanet kültürünü de bırakalım. Kimi niye vuruyoruz? Madem analar ağlamasın diyoruz, niye silahlanıp deplasmana gidiyoruz. Bundan sonra deplasman otobüsleri de taşlanmasın. Kimsenin burnu kanamasın.

Tribün milyonların nefes alıp verdiği, onbinlerin omuz omuza durduğu, birçoğumuz için yaşam felsefesi olan, hayat kaynağı olan bir mecra. Kendine ait yazısız kanunları , jargonu olan bir alan... Herkes kendine göre bir alt kültür geliştirse de herkesçe kabul görmüş, olmazsa olmazları olan bir anayasadır tribün. Ve biz diyoruz ki bu anayasanın birinci maddesi ;bu ülkenin tüm evlatları, Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kardeştir maddesi olmalıdır.

Bizler cenaze sonrasında Ali İmdat abinin yaptığı çağrıyı çok değerli buluyoruz ve kendisine bu bütünleştirici çağrısından dolayı teşekkür ediyoruz. Yazısının altına biz de imzamızı atıyoruz ve diyoruz ki bu noktadan sonra Eskişehirspor tribünlerinin hiçbir düşmanı yoktur. Hiçbir kupa, şampiyonluk annelerimizin gözyaşından daha değerli değildir. Ankaragüclüsü, Antalyalısı, Karşıyakalısı, Trabzonlusu hiçbiri düşmanımız değildir, aramızda hiçbir husumet yoktur. Bundan sonra da inşallah dostane ilişkilerimiz olur.

Saygılarımızla...”

Editör: TE Bilişim