Eskişehirspor Başkanı Sinan Özeçoğlu’ndan kongre öncesi flaş açıklamalar. Özeçoğlu kesinlikle aday değilim. Eskişehirspor’un kapısında bekleyen 24 puan silme cezası var”dedi.

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu kongre öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eskişehirposr kongresine yeterli sayıda katılım olmadığına değinen Özeçoğlu, “Kulübün toplamda ki borcu 265 milyon TL’yi buluyor. Eskişehirspor’un yükü ağır şuanda” dedi.

Yapılması planlanan Eskişehirspor kongresi öncesi soruları yanıtlayan Başkan Sinan Özeçoğlu şunları söyledi: “Şuan 15- 20 kişi var, herhalde kongre önümüzdeki haftaya kalacak. Hayırlısı ne is o olsun diyeceğiz. Önümüzde ki haftaya kadar bir haftalık sürecimiz var. Eskişehirspor’un gerçek sahipleri taraftarları zaten bu süreci heyecanla bekliyor. Tabi bu süreçten önce Eskişehirspor’umzun yapması gereken şeyler var. Geçen hafta insanlar geldi – gelmedi derken Manisaspor’la 6 puanı oldu. Kapımızda 24 puan duruyor. İnşallah bu süreç çok çabuk çözülür ve 24 puan cezası olmadan Eskişehirspor yoluna devam eder. Geleli dört buçuk ay oldu, bu süreçte biz hala aynı yerdeyiz. Biz bu kulübü şeffaf yönetiyoruz. Tabii söylenecek çok şeyler var. Bugün hiçbirine gerek yok. Bugün Eskişehirspor’un geleceğini konuşmamız lazım.   Bu sürecin biran önce bitmesini, Eskişehirspor taraftarı gibi yönetimi de delegelerde bekliyor.

Şuan Eskişehirspor’un beklentisi mali anlamda zor durumdayız. Yaklaşık 175 – 180 milyon TL’lik bir borcu var. Onun dışında bu senenin oyuncu giderleri yaklaşık 32 milyon TL. Bunu da üzerine koyarsanız yaklaşık 200 milyon TL oluyor. Yapılandırma bozulursa yaklaşık 65 milyon TL’de oradan gelecek. Bu kulübün toplamda ki borcu 265 milyon TL’ye çıkıyor. Bu rakamlar az değil, çok büyük rakamlar. Şuan bu kulübün 1 TL geliri yok, gelir elde edici çözümler üretmek lazım. Bu dört aylık süreçte de biz elimizden geleni de yaptık. İnşallah bunları çözümleyecek yönetimler oluşur.

Önümüzdeki kongre süreci konusunda, kongre kararı aldığımızda da söyledim. Ben geri dönülmez bir karar aldım ve bunu da söyledim. Şuan da hala oradayım. Bunu o günde söylemiştim. Ama Eskişehirspor’a bizde elimizden geldiği kadar, bugün başkanız yarın taraftarız, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ancak Eskişehirspor’un yükü ağır şuanda. Ben bu saatten sonra verilen veya verilmeyen sözlerde değilim. Ben Eskişehirspor’un bu sorunlarının bir an önce halledilmesi derdindeyim. Yeri geliyor bizlerde sözler veriyoruz, bazen yerine getiremiyoruz, bazen yerine geliyor. Onun için biran önce bizim birlikteliği yakalamamız lazım. Buna ihtiyacımız var.”

Editör: TE Bilişim