Kaynak İstikbal Gazetesi

Eskişehirspor başkanı Mustafa Akgören acı gerçeği açıkladı. Japonyo’da olduğu gibi Türkiye’de de küme düşmenin kaldırılacağını belirten Akgören “Böylesine bir süreçte Pinto dosyasından küme düşersek, bu Eskişehir’in ayıbı olur. Çok üzgünüm. Elimizden de bir şey gelmiyor. Bunun haricinde Boffin ve Bienvenu’den da puan silme cezaları yeni sezona sirayet edebilir” dedi.

“FİFA’ya Savunma Yapacağız”
Korona Virüsü nedeniyle liglere ara verilirken, Eskişehirspor’da da oyuncular izne çıktı.
Dün gazeteniz İstikbal’e önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Akgören acı gerçeği de açıkladı.
Pinto’dan küme düşme ile ilgili son yazının geldiğini beliren Akgören “Küme düşme yazısı Perşembe günü geldi. Şimdi biz FİFA’ya savunma yazısı hazırlayacağız. Daha sonra kesin karar açıklanacak. Japonya’da küme düşme kaldırıldı, %90 ülkemizde de kaldırılacak. Fakat acı bir gerçek var ki biz Pinto dosyasından küme düşürüleceğiz” dedi.

“Kahroluyorum”
Çok üzgün olduğunu da söyleyen Akgören “Biz ceza yememek adına inanın çok uğraş verdik. Defalarca oyuncularla görüştük. Ara yolu bulmaya çalıştık. Ama daha önce verilen ve tutulmayan sözler üzerine oyuncular kesin kararını vermiş. O paraları verecek gücümüz de yok. Pinto dosyasından küme düşersek canımız daha da yanar ve bu gerçekten Eskişehir’in ayıbı olur. Çok üzgünüm. Elimizden de bir şey gelmiyor” dedi.

“Kampanya hayal kırıklığı”
Kuruluş tarihi olan 1965’ten yola çıkarak 1965 TL ile Kurtuluş kampanyası başlattıklarını ancak hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten başkan Mustafa Akgören “Kampanya da hedef 10 bin kişiydi. Sayı vermek istemezdim ama bu kampanyaya katılan kişi sayısı 60’ı geçmiyor. Bunların çoğu da bizim yöneticilerimizin yakınları. Biz yönetim olarak 500 kişilik desteği sağladık. Yani şöyleyim tanımadığımız insan olarak kampanya ya katılan kişi bir elin yalnızca 10 parmağı kadar. Söyleyecek fazla bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“Puan Silme de Kapıda”
Son olarak puan silme dosyalarının da olduğunu dile getiren Eskişehirspor başkanı Mustafa Akgören “Puan silme cezaları da kapıda. Boffin ve Bienvenu ile defalarca görüşmemize rağmen para ödeyemedik. Rakamlar çok yüksek. Her iki oyuncu ile ilgili puan silme cezaları da yeni sezona sirayet edebilir. Bununla ilgili de çalışmalarımız ve girişimlerimiz sürüyor. Ama ortada gezen rakamlar şu ortamda gerçekten çok büyük” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim