FIBA Şampiyonlar Ligi’nde kura çekimi heyecanı yaşandı. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek olan Eskişehir Basket, C Grubu’nda yer aldı.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde kura çekimi İsviçre’deki Basketbol Evi'nde yapıldı. 32 takımın 4 grupta ter dökeceği ligde grup maçları 8 Ekim 2018’de başlayacak. Takımlar 8’er takımlı 4 grupta mücadele edecek ve her grubu ilk 4 sırada bitiren takımlar, son 16 turuna kalacak. Sonra çeyrek finaller ve Dörtlü Final’in takip edeceği turnuvayı kazanan takım 1 milyon Euro ödül kazanacak.

Çekilen kura sonrası oluşan gruplar arasıda en zorlu gruplardan biri hiç kuşkusuz Eskişehir Basket’in de yer aldığı C Grubu. Geçen sezon THY EuroLeague’de mücadele eden Alman ekibi Brose Bamberg ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Yunan temsilcisi AEK Atina bu grupta. Ayrıca basketbol kültürüne sahip olan İsrail’den Jerusalem, Fransa’dan Dijon, İspanya’dan Fuenlabrada da C Grubu’nda.

İşte rakiplerimiz

C GRUBU

Brose Bamberg (Almanya)

CEZ Nymbruk (Çekya)

AEK (Yunanistan)

Fuenlabrada (İspanya)

Jerusalem (İsrail)

JDA Dijon (Fransa)

(Elemelerden bir takım)

 

Tuna İsviçre’deydi

Öğlen saatlerinde İsviçre’deki Basketbol Evi’nde yapılan FIBA Şampiyonlar Ligi kura çekimini Eskişehir Basket Basın Sözcüsü Yavuz Tuna da takip etti. Kura çekimi öncesi salondaki merdivenlerde 56 kulüp yetkilisi kupa ile fotoğraf çektirirken, Siyah-Kırmızılıları Tuna temsil etti.

 

1 Milyon Euro’yu aldı!

2017-18 sezonu şampiyonu AEK Atina, dünkü kura çekiminin ardından parasına kavuştu. Artan gelirlerle Yunan ekibi kasasına tam 1 Milyon Euro (5 Milyon 570 Bin TL) koydu. FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 2018-19 sezonu şampiyonu da benzer rakamı kasasına koyacak. Rakamın artmış olması kulüpleri cezbediyor.

 

Taraftardan destek gelecek

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, Eskişehir Basket’i yeni sezonda da yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. Dünkü kura çekiminin ardından tweet adan Diri, “Eskişehir Basket'in FIBA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu’ndaki rakipleri; Brose Bamberg (Almanya), CEZ Nymbruk (Çekya), AEK (Yunanistan), Fuenlabrada (İspanya), Jerusalem (İsrail), JDA Dijon (Fransa) (Elemelerden bir takım daha gelecek) Bu sene Eskisehir Basket’i de yalnız bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilişim