Şampiyon sporcu olan Ömer Ömürlü maddi imkansızlar yüzünden bu yıl yapılacak tüm Türkiye şampiyonalarından çekilmek zorunda kaldı.

Baba Mehmet Ömürlü sürekli sponsor arayışları içinde kendi imkanlarıyla oğlu Ömer Ömürlü’yü Türkiye ve Uluslararası şampiyonalarına götürdüğünü ve destek için çabaladığını belirterek  gerekli desteği bulamayınca başarılı sporcu Ömer ‘in bu yıl Nisan, Haziran aylarında yapılacak şampiyonalara  çekilme kararı aldıklarını söyledi.

Baba Mehmet Ömürlü,  ülkemizde böyle acı bir gerçek olduğunu vurgulayarak, “ O da sporcuların acı kaderi sporcu yetiştirmek çok zor onlara sahip çıkmak daha zor en zor olanı da onları şampiyonluk yarışmalara götürmektir. Biz 3 yıldır yetkililere sesleniyorduk elimizden tutun başarılı sporcuları şampiyonalara götürelim diye ama kimse oralı olmadı sesimizi duymak istemediler zaten ekonomik kriz bizleri vurdu birde çocuklarımızı şampiyonaya götürmek artık lüks oldu. Bu nedenle bu yıl şampiyonalardan çekilme kararı aldık şimdi hazırlanıp önümüzdeki yıl eğer para bulabilirsek tekrar katılmak istiyoruz” dedi.

Ömer Ömürlü bu spora hobi olarak başladığını ancak başarıların peşpeşe gelmesinden sonra babasının kendisini şampiyonlara götürdüğünü belirterek, “Başarılar elde ettim fakat gerekli destek olmayınca evimizin ekonomisi gittikçe kötüye gidiyordu bu da beni çok üzdü. Şampiyonlardan gelince borç ödemekten babam evimizi geçindiremiyordu buda benim yüzünden olunca sporu bırakma kararı alarak şampiyonlardan çekildim. Bir ay antrenmanlara gitmedim. Babam benim iyiliğim için yine çok çabaladı ve antrenmanlara geri döndüm. Nasip olursa 2020 deki şampiyonalara destek bulabilirsek katılmak istiyorum” diye duygularını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim