Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribünü lideri Murat Diri,  maça gelmeyen Eskişehirlilere,  iş adamlarına, maç sırasında taşkınlık yapan ve küfür eden taraftarlara eleştirilerde bulunarak  değerlere sahip çıkılmasını istedi.

Diri’nin konuyla ilgili düşünceleri şöyle:

“VİP tribünü görmüşsünüzdür. Bomboş.. Şehrimizin ileri gelenleri o tribünü boş bıraktılar. Yıllarca yönetimleri güvenilmez bulup uzak duran iş adamlarımızın, sorumluluk alma ve VİP tribününü, locaları doldurma zamanı gelmedi mi?

 Özellikle oturan çekirdekçi diye tabir ettiğimiz taraftarımıza sesleniyorum.  Bu sene başka bir sene. Gerçi haklısınız her sene sıkıntılı geçiyor ama yapacak bir şey yok. Ama Maratona veya kale arkası tribüne geçip oturmak Ne demek? Ben oturacağım oturun vs. diye söylenen taraftara sesleniyorum. VİP yani Batı tribünü bomboş oraya gidip oradaki koltuklara oturup, hiç bir olaya destek vermeyip her şeyi eleştirmeye devam edebilirsiniz. Zira önümüzdeki maçlarda daha güçlü desteğe ihtiyaç olacak. Takımın durumu ortada. Bakın beyler eğer maraton susarsa Eskişehir susar. Bu tür olaya kesinlikle müsaade etmeyelim. Derhal müdahale edelim. Tezahüratlara katılım sağlayalım.

Bir diğer konu ise; günlerdir gecelerdir uğraşarak yapılan el emeği pankartlara zarar verenler.. Hiç mi tribün adabı almadınız? Hiç mi tribün nedir merak etmediniz? Maça gelip gitmeyle kendinizi bu kutlu yolda madalyalı koşucu mu zannettiniz. Özellikle bundan sonra maraton üst kat ve alt kata bu düzensizlik sona ermeli. 20 liralık maç bileti almakla bu stadın sahibi sanmasın kimse kendini.

 Hep beraber bir yolda yürüyoruz. Lütfen bazı değerlerimize sahip çıkalım.

Gelelim maç esnasında sahaya yabancı madde atıp ağız dolusu küfürlerle kendini tatmin eden arkadaşlara; bu sene böyle zorlu olacağını biliyorduk. Haftalardır armamızı yalnız bıraktık. Biz olmazsak eksik olduklarını da biliyoruz. Halen neden bu tür takıma zarar verecek hareketler yapıyoruz. Ne zaman nerde nasıl tepki verileceğini bilelim. Eğer bir şeyler yapılacaksa ya hep beraber yaparız ya da hiç. Lütfen rica ediyorum.  Eğer gerçekten bir şey sahaya atacaksanız lütfen bu kendiniz olsun. Kendinizi sahaya atın. Bizde sizden kurtulalım. Eskişehirspor da  ceza almaktan kurtulsun.

Futbolcu kardeşlerimize gelince; bizleri tatmin eden bir mücadele ortaya koymakta zorlanıyorlar. Eğer bizlerin bilmediği ama bilmesi gereken sıkıntılar varsa lütfen bizlere söylesinler elimizden geleni yapalım. Ancak böyle taşıdığı formanın ağırlığından habersiz vurdum duymaz davranılacaksa bu saatten sonra bizler de böyle davranırız. Ailemizden gördüğümüz topçu kardeşlerimize farklı gözle bakmaya başlayabiliriz. Bizler aylık 1400tl maaşla hayatını idame ettirenler milyonlar kazanan sizlere destek olmak için sizlerin moralini düzeltmek için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Sizce de bu İŞTE bir terslik yok mu? Sizlerin bizim moralimizi yüksek tutmanız gerekirken bizlere bunu reva görmeniz hak mı? Bizlere derken sizleri bu denli seven bağrına basan bizlere..!

Sıra geldi Şehrinizin yönetenleri ve seçilmişleri; bizler olmayana karalar bağlayıp yas tutacak taraftar topluluğu değiliz. Biz büyük Eskişehirspor taraftarıyız. Yıllarca bizi hor gördünüz görmezden gelindik. Nasılsa Bunlar bize oy verir dediniz. Ama o tren kalktı artık. Eskişehirspor'a kör sağır dilsiz olan her kim varsa bunun cevabını sandıkta alacaktır. Ve İnanın bu cevabı herkes çok net hissedecektir.

Son olarak başkanımız ve yönetim kurulumuz, siz daha Ne yapacaksınız ki? Allah sizden razı olsun. Bizler uçurumdan düşerken bize el uzattınız. Aslında biz olabilmek adına en büyük adımı siz attınız. Özellikle başkanımız sayın Sinan Özeçoğlu o dik duruşu tribünlerden gelen cesareti ile o koltuğu dolduruyor ya, bizlerin söyleyecek bir şeyi kalmıyor. Kim ne derse desin ilk 5 haftanın tartışmasız en iyisi Sinan Özeçoğlu ve ekibidir. Rabbim böyle düzgün dürüst insanları bu şanlı Armanın başından eksik etmesin. Böyle bir ekibe destek vermeyenleri de helak eylesin..”

Editör: TE Bilişim