24 hafta sürecek turnuvada, 77 okul mücadele edecek ve toplam 722 karşılaşma oynanacak.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Minik Şimşekler Ligi açılış töreni 9 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşti. Orhangazi Ortaokulu Çavuşoğlu Halı Sahası'nda yapılan törene İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın yanı sıra, Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Entok, Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, Altyapı Koordinatörü Serdal Eroy, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Öte yandan 24 hafta sürecek Turnuvada, 77 okul mücadele edecek ve toplam 722 karşılaşma oynanacak.

BAŞLAMA VURUŞUNU YAPTI

Renkli görüntülerin yaşandığı turnuvada açılış maçı mücadelesi ise Mustafa Kemal İlkokulu ile Avukat Mail Büyükerman İlkokulu arasında oynanırken, başlama vuruşunu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, bütün takımlara başarı dileğinde bulundu.

77 OKUL KATILIYOR

Turnuva hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "24 hafta sürecek Turnuvamızda 77 okul mücadele edecek ve toplam 722 karşılaşma oynanacak. Minik Şimşekler Ligi ilk defa Türkiye'de Eskişehir'de uygulanmaktadır. Bu süreçte spor kulüplerimiz başta olmak üzere Türkiye'deki futbol altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda yetenekli görülen sporcularımız başta Eskişehirspor’umuz olmak üzere diğer kulüplerimizin altyapılarına kazandırılacak. Ayrıca bu proje ile birlikte ilimizde pek çok atamayan beden eğitimi öğretmenimizden, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimiz kanalıyla fayda sağlanacaktır" dedi.

BAŞARI DİLEDİLER

Törene katılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan ve Altyapı Koordinatörü Serdal Eroy, minik sporculara başarı dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca komitede yer alan beden eğitimi öğretmenleri Aytaç Hokkaömeroğlu, Barış Keskin, Yılmaz Uzan, Ensar Koçan, Murat Ergin, Selçuk Şahinel, Murat Kola ve Yelda Eryılmaz turnuvanın aksamaması adına çaba sarf edecekler.

Editör: TE Bilişim