Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribün Lideri Murat Diri taraftara uyarıda bulundu. Diri maçtan önce bazı taraftarların sportmenliğe yakışmayan hareketlerde bulunduğunu ifade ederek, “Lütfen olumsuz eylem ve davranışlarla bu güzelliğe gölge düşürmeyelim” dedi.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribün Lideri Murat Diri Sazova Mahallesi sakinlerinden gelen şikayetler üzerine taraftarlara uyarılarda bulundu. Diri, “Maçlarımızı Yeni Eskişehir Atatürk Stadında oynamaya başladığımızdan beri taraftarımızdan ve stadyumun çevresindeki vatandaşlarımızdan belli konularda sürekli şikayetler geliyor. Bu sebeple sahamızda oynayacağımız maçlar öncesinde bazı konularda talep ve uyarılarda bulunma gereği duyuyoruz. Maçlardan önce stadyum çevresinde toplanan taraftarlarımızın sebep olduğu   bazı  olumsuz davranışlar çevre halkı tarafından büyük tepki toplamakta. Eskişehirspor’umuzun maçlarını yeni stadyumda oynaması ilk başlarda Sazova mahallesinin canlanması açısından mahalleli açısından oldukça olumlu karşılanmış ve bu sevince ortak olmuşlardı. Yaşanan bazı olumuzluklar   sebebiyle mahalleli bu durumdan son derece rahatsız olmaya başladı ve şikayetlerini faydası olabilecek, önlem alabilecek her kuruma iletmeye başladılar. Bu tarz davranışlarda bulunan taraftarlarımızı buradan uyarıyoruz. O mahalleler bizim mahallemiz, biz oradayken çevre halkı kendini güvende hissetmeli, bizleri görünce aramıza katılmalı. Sonu kötü anılacak davranışlarla bitirmemek kaydıyla maç öncesinde bir araya gelmek güzel ama lütfen olumsuz eylem ve davranışlarla bu güzelliğe gölge düşürmeyelim” diye konuştu.

BELEDİYELERE OTOBÜS RİCASI

Ulaşım sorununa değinen Diri, “Yeni Stadyum ile birlikte bir ulaşım sorunu da doğdu. Belediyelerimiz ulaşım sorununa çare bulmaya çalışıyor diye sevinirken o konuda da bazı şikayetlerin gelmesi bizleri çok üzdü. Taraftarımızı stadyuma ücretsiz ulaştırmak belediyelerimizin Eskişehirspor’a yapabileceği en büyük iyiliklerden biridir. Otobüs şoförlerinin bu konuda uyarılması, taraftarlarımızdan Eskart ya da ücret talep edilmemesi maçlara gidiş anlamında olumlu bir etki yapacaktır ve bizleri mutlu edecektir. Ayrıca gönderilen otobüslerin maç sonunda da taraftarımızı şehrin belli yerlerine ulaştırması son derece önemlidir. Maçlardan sonra gelmesi gereken fakat gelmediği söylenilen belediye otobüslerine çare bulunmalıdır” dedi.

Tribüne girdikten sonra da dikkat edilmesi gereken hususlardan da bahseden Diri, “Eskiden maçlarımıza çok az sayıda bayan taraftarımız geliyordu fakat tribünlerde yaptığımız devrimden sonra tribünlerimizde yüzlerce bayan taraftarımız bizlerle birlikte maç izliyor. Oranı her maçta artan bayan taraftar sayımız bizleri fazlasıyla mutlu ediyor fakat stadyumda erkek taraftarlarımızın bayan tuvaletlerini kullandıklarını duymaktayız. Bu konuya mutlaka dikkat edilmeli ve bayan taraftarlarımızı oraya geldiğine pişman etmemeliyiz. Bunun yanında tüm uyarılarımıza rağmen koltuklara basan taraftarlarımızın olduğu ve bazı koltukların ayakla basılması sebebiyle kırıldığını duyuyoruz. Koltuklara basan taraftarlarımızın uyarılması ve sonuç alınamazsa tribün liderlerine bildirilmesi konusunda tüm taraftarlarımızı uyarıyoruz” şeklide konuştu.

Editör: TE Bilişim