Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri kendisi hedef alan haberlere sert tepki gösterdi.  Taraftarları yanıltıyor şeklinde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyleyen Diri, “Bilindiği üzere Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin Eskişehirspor’a verdiği bilboardları kulübümüz 15 yıllığına bir firmaya verdi. Bilboardlar verilmeden önce yerel ve ulusal gazetelerde ilan verildi.

Akabinde bir şirket bu reklam alanlarını aldı. Kimin aldığını biz daha sonra öğrendik. Ancak kimin aldığı değil küme düşmemiz kesinken bize el uzatan iki belediyemizin Eskişehirspor’a getirdiği faydadan dolayı bizler memnuniyetimizi dile getirmiştik. Benzer bir desteği de Büyükşehir Belediyemizden beklemiştik. Bunu siyasi bir meta olarak kullanmadık. Eskişehirspor’a verilen bir destek olarak algıladık ve Kazım Başkanımızı da Ahmet Başkanımızı da bundan dolayı kutladık. Ancak taraftar komitesi olarak Yılmaz Hocamızı ziyarete gittiğimizde bu olayın üzerine gideceğini söyleyerek o dönem verilen bilboardların geri alınacağını kendisinin destek olmayacağını söyledi.

Akabinde Sakarya Gazetesinin manşetlerine bilboardlar ile ilgili manşetler atılmaya başlandı. Ve bu sayıştaya ihbar olarak gitti. Bizlerde bu duruma tepki gösterdik. Şimdi bu adı bile Eskişehir’e düşman olan bu doğru olmayan haber yapan ve şehre fitne salan bu zehir yuvası şahsımı hedef alarak ETB Başkanı Murat Diri “taraftarı yanıltıyor” diye başlık atmış.

Eğer ben taraftarı yanıltıyorsam şerefsizim" dedi. Diri açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eğer gözünüz birilerini karşınıza almaya yemiyorsa; şahsım ve liderliğini yaptığım Eskişehirspor tribünleri üzerinden beni karalayamazsınız. Bilboardların iptali konusunda her şeyi açık ve net yazdım. Şimdi tüm şehre soruyorum. Taraftarı yanıltmakta olan ben miyim yoksa bu fitne yuvası gazete mi? Hadi bakalım. Artık sizin bi şişe rakıya tribünlerini satan insanlar karşınızda yok! Her yerde her ortamda hem Eskişehirspor’un hem Eskişehir’in menfaatleri konusunda bu şehirde fitne salan yalan yanlış dedikodular ile kim bu kaynaşıklığı yaratıyorsa bizleri karşısında bulacaktır. Artık bu şehri içki masalarında alınan kararlar ile yönetemeyeceksiniz. Algı yaratmayacaksınız.”

 

Editör: TE Bilişim