Eski Başkanlardan Nebi Hatipoğlu,Eskişehirspor Kulübünü ziyaret etti.  Ziyareti sonrası Başkan Halil Ünal ve Nebi Hatipoğlu basınının karşısına geçti.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal hedeflerinin layık oldukları Süper Lig’e çıkmak olduğunu ifade ederek,  “Eskişehirspor güç birlikteliği birlik ve beraberlik içerisinde yeniden o layık olduğu Süper Lig’e çıkmaya çalışıyor. Ona göre bir kadro hazırlıyor. O çalışmalarımız devam ederken bilindiği üzere geçmişten gelen mali sıkıntılar yakamızı bir türlü bırakmıyor. Allah’ın izniyle bunları çözerek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Layık olacağımız lige çıkacağız” dedi.

Transferler hakkında konuşan Ünal,” Transfer konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Aramıza katılacak oyuncu arkadaşlarımız var. Bir aksilik olmazsa yarın sabah kaleci Günay arkadaşımız bizimle birlikte olacak. Forvet konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Bu mevkiiye çok önemli 2 tane golcü almak istiyoruz. Bunlar kafamızda kısmen oluştu ancak kamuoyuyla paylaşmak istemiyoruz. Biri yerli diğeri yabancı olacak. Çok sıkıntıya düşersek ikisi de yabancı olur” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Nebi Hatipoğlu, “Geçen yıl büyük umutlarla bir yönetim gelmişti. Bizde destekliyorduk ancak bir süre sonra istifa ettiler. Tabi onlara göre geçen yıl haklı gerekçeleri olabilir. O süreçte ciddi sıkıntılar yaşandı. Sağ olsun Halil Başkan geçen yılın ortasında yine elini taşın altına koydu başkanlığı aldı.  Eskişehirspor’da her şey çabuk unutuluyor. O dönemde 40-50 milyon lira acil para lazımdı. 24 puan silme cezası vardı. Bunlar konuşuluyordu. Biz bunun çözülemeyecek bir sorun olmadığını söylemiştik. Yeni yönetimi destekledik. Allah’a şükür geçen sene 24 puan silinmedi ve takımda küme düşmedi. Aynı ligde kalarak yolumuza devam ettik” şeklinde konuştu.

Eskişehirspor’a destek isteyen Hatipoğlu, “Lige baktığımız zaman yarısından çoğu hükümet destekli. Kimi belediye takımı kimi hükümete yakın işadamının takımı. Veyahut hükümetten destek alan kulüpler. Bu kulüplerle bizim mücadele etmemiz çok zor. Transfer etmek istediğimiz oyuncuların bazıları yüksek bedellerle diğer kulüplere gitti. Bunlar ekonomik problemler. Eskişehir’deki siyasiler bunu çözemiyorlar. Bize asıl olması gerekenler Eskişehir’de oy alıp seçilmiş siyasilerdir. Bunların Eskişehirspor’a kaynak bulması gerekiyor. Geçen yıl Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri bilboard reklamları vererek bizim biraz toparlanmamızı sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nden aynı şeyi bekliyoruz. Eskişehir’de para kazanan tüm şirketlerin Eskişehirspor’a destek vermesi lazım. Şirket olarak bugün 100 bin liraya loca alacağım. Elimizden geleni destek vereceğim. Ama bu Nebi, Halil’in sorunu değil. 50 tane loca var. Bu locaları 100 bin liradan satabilirsek 5 milyon lira gelir elde ederiz. Ahmet’e, Mehmet’e boyun bükmeyiz. Metin Başkan da loca aldı. Diğer odalar ve sanayiciler loca alarak bu işin sorunu çözmemiz lazım. Bu locaları bizim satmamız lazım. Bir de Halil Başkan’a herkes güvenecek. Bizden para istedi ve kendisi onu iade etti ” şeklinde konuştu.

Loca satışına ilişkin Başkan Ünal, “Çok az satışımız oldu. Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Metin Yücesan loca aldı. Rıza Zeydan loca ayırttırdı” dedi. ETİ ile sponsorluk konusunda ise Ünal, “Avukatları Barış Beyden telefon bekliyorum. Firuzhan Bey ile bir görüşmemiz oldu. Geçmiş yıllarda olan sözleşmenin aynısını devam ettiriyor. Bugün imzalayacağız” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim