esgazete: özel haber

 Odunpazarı Belediyesi Vişnelik Mahallesi Çamyayla ile Erenkuş Sokak üzerinde bulunan Eskişehir Altyapı Derneği'nin tesisinin tamamını 3 yıllığına ihaleye çıkardı.

Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehirspor alt yapısını oluşturan Eskişehir Altyapı Derneği'nin tesisinin tamamını kendi mal varlığı olmamasına rağmen  ihaleye çıkarması tepkiyle karşılandı.

Belediye ayrıca Eskişehir Altyapı Derneği'ne 978 gün üzerinden geriye dönük 104 bin 743 TL işgaliye cezası da kesti.

Eskişehirspor'un efsane ismi İsmail Arca'nın önderliğinde bir çok efsane isim tarafından imece usulü yapılan ve Eskişehir futboluna kazandırılan tesisin hukuksuz bir şekilde ihaleye çıkartıldığı belirtildi.

1996 yılından buyana Türk futboluna ve Eskişehirspor'a futbolcu yetiştiren Eskişehir Altyapı Derneği tesislerinde bir halı saha, bir kafeterya, soyunma odaları, kamp yapılabilecek ve misafir ağırlayabilecek odaları bulunuyor.

Odunpazarı Belediyesi'nin tesise şuulu boş bir arsası bulunmasına rağmen tesisin tamamının ihaleye çıkartılması şaşkınlıkla karşılandı. Eskişehir Altyapı Derneği'nin kafeteryanın kullandığı bu boş arsa için kira bedeli de ödediği gelen bilgiler arasında.

Kamuoyu  Eskişehirspor'un her zaman yanında olduğunu belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un bu hatadan dönmesini istiyor.

İhale detayları şöyle

Editör: TE Bilişim