2018-2019 sezonuna şampiyonluk parolasıyla çıkan Odunpazarı Gençlikspor iç transferde Mert, Furkan, Hasan, Onur, Yusuf, Buğra, Oğuzhan, Harun, Melikhan,Fatih, Mertcan ve Utku ile nikah tazeledi. Odunpazarı Belediyesi Meclis toplantısında salonunda gerçekleşen imza töreninde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Dilaver Atay, Futbol Şube Sorumlu İsmail Kumru hazır bulundu.

HEDEFİMİZ BAL’A ÇIKMAK

İmza töreninde konuşan Futbol Şube Sorumlusu İsmail Kumru, “Odunpazarı Gençlikspor Kulübü 6 branşta  bu sene ciddi işlere imza atacak. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt bize çok büyük destek veriyor” dedi. Kumru, Eskişehir’deki genç jenerasyonu sporu kazandırmak felsefesiyle hareket ettiklerini belirterek, “Gençleşme üzerine geçen sene adımları atmıştık. 22 yaş ortalaması ile futbol takımımızı bu sene iskelet kadromuzu koruyarak ve takviye yaparak bu sene Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkmak için ciddi anlamda çalışacağız” diye konuştu.  Odunpazarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Dilaver Atay, “Yeni sezona iddialı bir şekilde giriyoruz. Bu sezon BAL ligini hedefliyoruz. Başkanımız  destekleriyle genç bir takım kurduk. Esas amacımız  BAL ligine çıkmak ile birlikte futbolcu yetiştirmektir. Takımımızdan profesyonel futbolcular çıkacaktır. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.

BİRLİKTE KARAR ALIYORUZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tüm spor kulüplerine eşit olmakla beraber Odunpazarı Gençlikspor için proje ürettiklerini ifade ederek, “Bugün futbol takımımızın çatısını çatıyoruz. Bu arkadaşlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Özellikle genç olmalarını, gelecekte umut beklemelerini istiyorum. Odunpazarı Gençlikspor’u desteklemeye devam ediyoruz. Biz Odunpazarı’ndaki tüm spor kulüplerine eşit mesafedeyiz. Aynı yakınlıktayız. Odunpazarı Gençlikspor belediyemizin adını taşıdığı ve organik bağımız olduğu için biraz daha fazla proje üretmeye çalışıyoruz. Diğer takımlar bizden bağımsız.  Odunpazarı Gençlikspor için birlikte karar alıyoruz” diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR’A ALTYAPI GÖNDERMESİ

Altyapının önemine vurgu yapan Başkan Kurt şunları söyledi: “22 yaşın üzerinde sporcu yok. İnşallah olmayacak. Bu arkadaşlarımızı  yetiştirip başka kulüplere göndereceğiz. İnşallah milli takıma göndereceğiz.  Ve Eskişehirspor’un da  bugünlerde ihtiyaç duyduğu şey ciddi bir altyapı kadrosunun olmadığı  net bir biçimde ortada. Eğer Eskişehirspor altyapı şimdiye kadar  değer vermiş, önem  vermiş olsaydı. Yatırım yapmış olsaydı bugün  ne lisans sorunu yaşardı ne  transfer sorunu yaşardı ne de küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalırdı. Fabrika gibi  Eskişehir’den  sporcuları yetiştirip  oynatmak Eskişehirspor yöneticilerinin birinci işi. Ben transfer yaparım oynatırım  sonra borcunu kim öderse öder mantığıyla hareket edilirse  bu iş olmaz. Sporcuyu yetiştireceksin, lisansını çıkaracaksın ve sahaya süreceksin.  Türkiye’de bu işe uzun vadede yatırım yapan kulüpler şimdi öne çıkmış durumda. Herkes Altınordu’yu niye konuşuyor. Eskişehir’de  bütün  futbolseverler Altınordu diyor ise bunu kulüp yöneticilerimizin düşünmesi  lazım. Biz Odunpazarı Gençlikspor kulübü olarak Altınordu gibi kadro yaratmak istiyoruz.”

Konuşmalarının ardından imzaya geçildi. Mert, Furkan, Hasan, Onur, Yusuf, Buğra, Oğuzhan, Harun, Melikhan,Fatih, Mertcan ve Utku yeniden kendileri Odunpazarı Gençliksporlu yapan imzayı attı. 

Editör: TE Bilişim