Başarılı sporcu Ömer Ömürlü, 2 Nisan 2020’de Antalya’da yapılacak olan uluslar arası şamiyonası ve diğer yapılacak yarışmalardan çekilme kararı aldı.

Kickboks Federasyonu’nun yılda üç büyük şampiyona düzenlediğini belirten antrenör ve babası Mehmet Ömürlü,  “Bunun ilki Ocak ayında Antalya'da Türkiye açık şampiyona, ikincisi yine Antalya'da uluslararası Avrupa Türkiye Kickboks şampiyonası ki bunlar oldukça pahalı lüks oteller olduğu için dört gün ya otelde kalacaksın günlüğü üç kişilik odalar kişi başı 310 TL dört gün 1240 TL katılım parası 250 TL yol ve diğer masraflar dahil 1620 TL bir sporcuya maliyeti iki kişilik odalar 1780 TL tüm masraflar böyle olunca parası olan spor yapsın parası olan şampiyonaya katılsın ilkesiyle yola devam eden federasyon birçok başarılı sporcunun sporu bırakmasına yada şampiyonalara katılmasına engel oluyor” dedi.

Başarılı kickboksçu Ömer Ömürlü’nün de 02-05 Nisan 2020 de Antalya'da yapılacak olan uluslararası Avrupa Türkiye şampiyonasından ve diğer yapılacak şampiyonalardan çekilme kararı aldığını belirten ve konuyla ilgili açıklama yapan 30 yıldır, Kickboksla uğraşan antrenör Mehmet Ömürlü şunları söyledi:

“Sonunda istedikleri oldu şampiyonalara parası olan gelsin başarılı sporcular gelmese de olur. Bize gelenler yeter gelmeyenler bıraksın anlayışını hayata geçirmiş oldular. Başarılı bir çok sporcu bırakmıştı, şimdi bu sayı daha da çoğalacak hiçbir aile bu kadar para verip gönderemez.  Ben hem Ömer'e hem de kendime kredi çekerek Ocak ayında gittim onun borcunu öderken bu çok ağır geldi o yüzden şampiyonalardan çekilme kararı aldık zaten sponsor bulamıyordum borçla gidiyorduk bu saatten sonra artık gitmemiz imkansız. Yazık çok yazık bütün emeklerimiz boşa gitti onca yıl alın teri boşa gitti buna üzülüyorum. Sözün bittiği yer, zaten sponsor olmuyorlardı bundan sonra aramam bile kime gidebilirim.”

Editör: TE Bilişim