Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde bu hafta Eskişehir Ormanspor 44-23’lük skor ile Karabük Yenişehir GSK’den ilk maçın rovanşını almakla kalmadı adeta averaj düzeltti.  

         Karşılaşma,EskişehirPorsuk Spor salonundaHakemler Ahmet Kaya, Bayram Karataş, Erol Sezer ve Onur Taşkaya’nın yönetimindebaşladı. Maçın gözlemciliğini ise Sercan Ersöz yaptı. Maça Karabük Yenişehir başladı  ilk hucumda sayı yapamayınca, top Ormanspor’a geçti ve Anıl ile ilk sayıyı kazandılar.Hemen ardından Ormanspordan Adnan 2dakika cezası aldı ve                                                                                     konuk takım 7 metre atışı kazandı. Kasım attı durum 1-1 oldu.6.Dakikada Ormanspor’dan Anıl üstüste aynı köşeden 2 gol atınca Karabük ekibi bir mola aldı. Molanın ardından Karabük Yenişehir GSK 7metre atışı kullandı. Ormanspor’da kaleye Kaptan Can geçti, Kasım  kullandı ve gololdu. 6-2. 11. Dakikada Ormanspor’dan Arda düşürüldü.Hakem 7 metre atışı verdi. Arda kendisi kullandı ama direkten döndü. Dönen topa Anıl  yetişti ve golü attı.13.DakikadaMuammer düşürüldü.7metre atışını Oğulcan yaptı ve durum 12-5 oldu. Hemen ardından Oğulcan kaleciyi bire bir yakalayıp bir gol daha attı ve karşılaşmanın 15. Dakikası 14-5 Ormanspor’un üstünlüğü ile geçildi. Maçın devamında konuk takım üst üste şaşsızlıklar yaşadı. Onur’unşutu direkten döndü. Tekrar attılar kaleci Ali çıkardı. Alihanbir daha attı top yine direkten döndü. Hücumun devamında Furkan faulyaptı ve 2 dakika cezası aldı. Rakip Karabük Kasım ile 7 metre atışı kullandı ve sayı oldu. Ardından Alihan köşeden bir sayı daha kazandırdı. Yine 7 metre atışı ile Karabük Yenişehir GSK sayı yapınca durum 17-10 oldu ve bu sefer Ormanspor Antrenrenörü M.Fatih Işık mola istedi. 23.Dakikada Ormanspor’dan Gürkan yatarak nefis bir gol daha attı ve fark 8 sayıya çıktı. Devamında Ormanspor’un 3 şutu direkten döndü. Ardından Oğulcan 7metre atışı ile bir sayı daha yaptı. İlkyarının son 2 dakikasınagirildiğinde Furkanüçüncü  2 dakika cezasını aldı ve kırmızı kart gördü. Son 30 saniye kala Karabük bir sayı kazandı. Artık ilkyarı bitti dendiği sırada son saniye içinde Arda Ormanspor adına bir gol daha attı ve ilk yarı 20-13’lük skorla tamamlandı.

         2.Yarının ilk golü Karabük adına Onur’dan geldi. Adnan karşılığını verdi. 21-14. Bu arada kaleci Can konuk takımın bir 7 metre atışını başarıyla kurtardı. 39. Dakikada Ormanspor’dan Gürkan kaleciyi yalnız yakalayınca bir sayı daha yaptı. Bir dakika sonra bu sefer Arda benzer bir pozisyon ile golü atınca, Ormanspor farkı açmaya başladı.27-15. Ormanspor kalecisi Can uzun bir top atarak boştaki Arda’yı hareketlendirdi ve bu sayı ile aradaki fark 15’e çıktı. Maçın son 5 dakikasına girildiğinde Ormanspor kaleye gençlerden Sefa’yı geçirdi. Sefa başarılı kurtarışlar yapıp, Ormanspor üst üste sayı alınca karşılaşma 44-23 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.

         Bitiş düdüğünün ardından sahaya inen Kulüp yöneticileri ile Başkan Recep Temel, oyuncuları ve teknik kadroyu kutladılar. Başkan SayınTemel,2.yarı 5maçta alınan 5galibiyetten ziyadesiyle memnun olduklarını ifade ederek, rehavete kapılmadan yola devam mesajı verdi.

                          

        

Editör: TE Bilişim